Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Predictive analytics

Met predictive analytics kunt u gemakkelijk inspelen op uw markt

Predictive analytics is een vorm van BI die sterk aan populariteit wint. Het verschil met de meeste BI-modellen is dat predictive analytics voorspellend werkt. Dat maakt het tot een bijzonder praktische toepassing van BI.

Predictive analytics draait om het voorspellen van handelingen van mensen. Denk daarbij aan het consumeergedrag van consumenten of de reden waarom mensen naar een bepaald programma kijken. Het klinkt nu nog wat sciencefictionachtig, maar er wordt ook al druk geëxperimenteerd met de optie om te voorspellen waar een diefstal mogelijk zal plaatsvinden. Predictive analytics doet dit door data uit het verleden te analyseren.

Wanneer wordt predictive analytics gebruikt?
Politiekorpsen in de VS gebruiken predictive analytics namelijk om te voorspellen waar misdaden plaats mogelijk gaan vinden. Om deze voorspellingen te kunnen doen, gaat de software aan de slag met data van crimineel gedrag uit het verleden. Deze verzamelde data wordt gecombineerd en in meldkamers wordt het real time op een stadsplattegrond geprojecteerd. Op die manier zijn risicogebieden aan te wijzen.

Wat is de toegevoegde waarde?
Predictive analytics biedt ook veel commerciële mogelijkheden. Zo kwam de reisorganisatie Orbitch na het analyseren van haar eigen data bijvoorbeeld tot de conclusie dat Apple-gebruikers meer te besteden hebben dan gebruikers van andere systemen. Deze informatie zette men in om duurdere hotelkamers aan te bieden aan de Apple-gebruikers.

Download deze whitepaper
Wilt u meer weten omtrent de ontwikkelingen van predictive analytics? Download dan vrijblijvend en gratis deze whitepaper. In deze whitepaper wordt predictive analytics besproken en welke rol BI binnen deze ontwikkeling heeft. Ook leest u hoe u zelf predictive analytics binnen uw bedrijf kunt toepassen.

 

Download de whitepaper
Download