Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Praktische checklist cybersecurity

In 5 stappen goed beschermd

Tegenwoordig trappen we niet meer in phishingmails in gebrekkig Nederlands en Engels, toch? De kans is groot dat je ook een mail twee keer moest lezen of deze wel in de haak was. Crimimails zijn de laatste jaren steeds minder goed van echt te onderscheiden. Een verkeerd klikje schopt daarom nog regelmatig bedrijfsvoeringen in de war. Datalekken, imagoschade en allerlei kosten wil je natuurlijk vermijden. Dat lukt met deze whitepaper die je in 5 stappen helpt bij het beter beveiligen van jouw organisatie.

De menselijke fout met stip op 1

Het grootste gevaar zijn niet de cybercriminelen die aan de poorten van jouw organisatie rammelen, maar het eigen personeel. Meer dan de helft van de cyberproblemen wordt echter veroorzaakt door naïeve collega’s die doorklikken in onveilige mails. Daarnaast zet iedereen zijn bestanden overal en nergens neer. Hoe beveilig je bestanden als je niet weet waar ze staan? Dat en meer problemen los je op na het lezen van de whitepaper. Van de 5 stappen lichten we er één uit.

Aandachtspunt: 2 Detecteren

Na voorkomen bestaat de tweede fase voor een veilige werkomgeving uit het bijtijds detecteren van nieuwe cyberdreigingen. Je wil natuurlijk geen medewerker hier fulltime op zetten. Daarom is de juiste technologie nodig die automatisch processen en systemen scant. Dat gaat verder dan alleen het installeren van een virusscanner op je computer. In de whitepaper staan een aantal handige handreikingen waarmee je binnen én buiten de kantoormuren veilig kunt werken.

Checklist cybersecurity: in 5 stappen veilig

Download Is jouw organisatie cybercrime proof? en lees hoe je 5 stappen zet naar een goed beveiligde organisatie. De whitepaper gaat diep in op de stappen:

  • Voorkomen
  • Detecteren
  • Oplossen
  • Herstellen
  • Continue monitoring

Aan de slag
De echte eerste stap is in actie komen. Download daarom nu de whitepaper en ga voor een duurzame solide cybersecurity.

 

Download de whitepaper
Download