Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Praktijkcase SAP – Alliander

Uitgebreid overzicht energieverbruik door IT

Maandelijks 10 tot 20% energie besparen  door het toepassen van een goed energie management systeem. Alliander heeft dit voor elkaar gekregen met SAP’s HANA systeem. Hierbij wordt door slimme meters data verzameld die het mogelijk maken om  customer energy management (CEM) toe te passen. Het resultaat hiervan is dat er bij huishoudens en organisaties flink kan worden bespaard op de energierekening.

Energie besparen op grote schaal
Om op ‘huishoudniveau’ klanten te helpen met het verlagen van het energieverbruik, en dat op grote schaal, is IT vereist. Door SAP HANA te gebruiken is het  mogelijk geworden om honderdduizenden klanten van advies op maat te voorzien. Het systeem kan een gigantische hoeveelheid data verwerken en hiervan een visueel overzicht tonen. In dit overzicht worden bijvoorbeeld het verbruik, de voltage en ampères bijgehouden.  

Bekijk vrijblijvend deze webcast waarin Jeroen Scheer van Alliander uitlegt hoe ontzettend veel energie kan worden bespaard met de juiste IT software. In dit geval legt hij uit hoe SAP’s HANA het hart is van het bedrijf als het gaat om advies geven aan hun klanten over het energieverbruik. 

 

Bekijk Webcast