Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Praktijkcase GGZ Noord-Holland-Noord

GGZ NHN: ICT in control met virtualisatie

De nieuwe financieringsvorm in de zorg, waarbij gewerkt wordt met DBC’s, heeft veel veranderd in de zorg – ook voor GGZ Noord-Holland Noord (GGZ NHN). De roep om efficiëntere zorg heeft geleid tot een andere manier van werken en een andere cultuur. Hoe ICT de organisatie daarbij ondersteunt, staat beschreven in dit document.

Beschikbaarheid ICT-infrastructuur cruciaal
GGZ Noord-Holland-Noord is met ongeveer 1800 medewerkers verantwoordelijk voor de geestelijke gezondheidszorg in Noord-Kennemerland, de Kop van Noord-Holland en West-Friesland. De organisatie heeft meer dan 30 locaties, maar biedt ook zorg aan bij mensen thuis en via huisartsenpraktijken en verzorgingshuizen. Al jaren geleden heeft GGZ NHN de elektronische patiëntendossiers (EPD’s) ingevoerd. Omdat er geen fysieke gegevens meer zijn over cliënten, is ICT heel belangrijk binnen de organisatie. De EPD’s moeten immers dag- en nacht toegankelijk zijn. ICT Manager Hans Blonk vertelt over de keuzes die gemaakt zijn binnen zijn organisatie over modernisering van de infrastructuur.

Hoge beschikbaarheid en schaalbaarheid met virtualisatie
Na de fusie met GGZ West-Friesland ontstond de behoefte om de ICT-infrastructuur te optimaliseren. Omdat ICT zo’n belangrijke rol speelt in de organisatie, wilde GGZ NHN veel kennis en capaciteit in eigen huis. Eén van de belangrijkste eisen voor de nieuwe infrastructuur was dan ook vereenvoudiging van het beheer. Andere eisen waren onder meer:

  • Hoge beschikbaarheid
  • Flexibiliteit
  • Schaalbaarheid

Voor de inrichting van de nieuwe infrastructuur is gekozen voor een partner die gebruikt maakt van een zogenoemd 4-Lagen Model. Met dit model als leidraad is het project soepel verlopen: de planning is gehaald en Hans Blonk is erg tevreden. Door virtualisatie wordt flexibel en efficiënt gebruikgemaakt van de hardware-resources. En ook gebruikers zijn erg enthousiast. Door het nieuwe werkplekconcept op basis van een virtuele desktopinfrastructuur kunnen medewerkers overal inloggen op een werkplek en direct weer verder werken. Lees verder over deze praktijkcase en ga na of ook uw organisatie kan profiteren van virtualisatie.

 

Download de whitepaper
Download