Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Practical Guide For Effective Risk Based Testing

Testen van processen binnen het systeem met Risk-based end-to-end testing

Door risk-based testing toe te passen worden op een effectieve manier nieuwe processen op meerdere systemen getest zodat zeker is dat alles naar verwachting functioneert. Het doel van deze whitepaper is om inzicht te geven in een risk-based end-to-end testing traject en geeft een praktische gids omtrent het organiseren van een dergelijk test project.

Risico’s

Er zijn verschillende soorten risico’s te onderscheiden binnen een systeem:

  • Technisch georiënteerde als de complexiteit van bepaalde componenten,  performance problemen of het gebruik van nieuwe technieken.
  • Business georiënteerde risico’s als winstverlies wanneer een business proces tot stilstand komt, samen met gezichtsverlies en mogelijke hoge herstelkosten.
  • Project risico’s als onduidelijke specificaties en moeilijke communicatie.

Download de whitepaper “Practical Guide For Effective Risk Based End-To-End Testing” waarin te lezen valt hoe Risk-based end-to-end testing in zijn werk gaat en waarom het testen van processen op het systeem zo belangrijk is om de kans op mogelijke schade in de toekomst te verkleinen. Ook krijgt u meer informatie over de mogelijke valkuilen en best practices.

 

Download de whitepaper
Download