Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Portiva partner van Mimecast

Portiva is partner geworden van Mimecast. Met deze partnership versterken we onze propositie rondom cybersecurity en helpen we organisaties de volgende stap te zetten in hun digitale volwassenheid.

Mimecast

Mimecast is een cybersecurity leverancier die meer dan dertigduizend organisaties wereldwijd helpt zich te verdedigen tegen cyberaanvallen. Mimecast’s eenvoudig te gebruiken en in te zetten cybersecurity platform met open API’s zorgt voor een naadloze integratie met bestaande en toekomstige cybersecurity oplossingen, zoals firewalls en SIEM systemen.

“Wij zijn als Mimecast bijzonder verheugd en trots om Portiva in ons ecosysteem te mogen verwelkomen” aldus Patrick Goedhart, Partner Accountmanager bij Mimecast. “In de hedendaagse maatschappij is security van vitaal belang. Met de uitgebreide kennis en kunde van Portiva op het gebied van security zien we een goede match om gezamenlijk klanten digitaal weerbaarder te maken tegen aanvallen”.

Mimecast heeft verschillende oplossingen op het gebied van cybersecurity die onze dienstverlening verder aanvult en versterkt.

Brand Exploit Protect

Je kent ze wel. Die sms-jes of e-mails van bijvoorbeeld je bank of creditcard maatschappij, waarbij je naar een nagemaakte/fake website wordt gelokt. Cybercriminelen gebruiken op die manier je merk als lokaas. Om inloggegevens, persoonlijke informatie en geld te stelen. Met de Brand Exploit Protect oplossing van Mimecast, voorkom én blokkeer je dit soort aanvallen.  Brand Exploit Protect spoort namelijk fake websites van jouw organisatie op en weet ze ook (volledig legaal) onschadelijk te maken door de nauwe, wereldwijde samenwerking met ISP’s. Het neerhalen van een fake website kan daarom tot soms wel 3 uur gereduceerd worden. Als de site uberhaupt al live komt, want meestal heeft de oplossing de site al in de gaten tijdens de ontwikkling.

Security Awareness Training

Een andere slimme oplossing is de Security Awareness Training. Een award winnende training, waarin je je medewerkers bewust maakt van cyberrisico’s. Train ze op uiteenlopende thema’s, zoals phishing, office hygiëne, informatiebeveiliging en wachtwoorden. Met een accuraat dashboard krijg je grip op de ‘digitale volwassenheid’ van jouw organisatie. Zo zorg je dat je organisatie compliant en AVG proof wordt.

DMARC Analyzer

Ook zien we veel toegevoegde waarde in het aanzetten van DMARC op je e-mailomgeving. DMARC staat voor Domain-based Message Authentication, Reporting and Conformance. Een krachtig middel tegen spoofing; het verzenden van e-mail namens jouw domein. Met de DMARC Analyzer tooling is het in kaart brengen van deze aanvallen zeer eenvoudig en snel geworden.

Targeted Threat Protection

En last but zeker not least is er de ‘wasstraat’ voor je e-mailomgeving. Althans, zo noemen wij het graag. Met Mimecast Targeted Threat Protection verdedig je jouw volledige e-mailomgeving tegen phishing, ransomware, impersonation en andere gerichte email aanvallen. En het mooie: het is allemaal on-top-of je bestaande infrastructuur. Of dat nu Exchange is of Microsoft 365.

Stuk voor stuk waardevolle oplossingen die wij vanaf nu als aanvulling gebruiken in de diensten naar onze klanten. Nieuwsgierig hoe ze jouw organisatie kunnen helpen? Laat het ons weten! We vertellen je er graag meer over.

#bettersecurethansorry