Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

podcast working out loud aflevering 3

In de derde podcast uit de Working Out Loud-serie die e-office maakt samen met work21, gaan Michel Jonker, Bas Krikke en Bastiaan Boerkamp vooral in op samenwerken en communicatie. Natuurlijk weer onder de deskundige leiding van Frank van Attekum en met als motto een uitspraak van Einstein: ‘alles moet zo eenvoudig mogelijk, maar niet eenvoudiger dan mogelijk’.

Michel Jonker stelt aan de orde of we samenwerken niet veel meer moeten integreren in alles wat we doen. Dreigt samenwerken anders niet een silo of erg ad hoc te worden? Bas Krikke vraagt zich af hoe we uit de weerstand tegen samenwerken komen. Wat zijn eigenlijk de risico’s van samenwerken? En tot slot komt aan de orde of we ons wel realiseren hoeveel inspanning het kost om zaken eenvoudig te maken? Bastiaan Boerkamp signaleert een tegenstelling tussen de eenvoud die we als consument gewend zijn en onze rol als producent van informatie in een zakelijke omgeving.

Beluister de podcast…

Je kunt hierboven de podcast beluisteren, of je abonneren via iTunes.

De tips van deze podcast:
Bas: Als je OS10 gebruikt op je Mac, weet dan dat je je menubalk boven kunt laten verdwijnen, via een instelling onder algemeen. Zeker op een 13inch MacBook betekent dat meer schermruimte. Zie: http://www.appletips.nl/el-capitan-menubalk-automatisch-verbergen/

Bastiaan: Planner komt eraan in Office 365! Een laagdrempelig tool om projecten te plannen en de screenshots beloven veel. https://blogs.office.com/2015/09/22/introducing-office-365-planner/

Een functionaliteit die er al is in Office 365:FindTime, een super handige datumprikker voor Office 365, zodat je niet meer via de scheduling assistant meetings hoeft in te plannen!