Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Plan 10-minutengesprekken in met Bookings

Het inzetten van 10-minutengesprekken is een handige manier om ouders te betrekken bij het leerproces van het kind. Maar het inplannen van 20 tot 30 gesprekken, terwijl iedereen een volle agenda heeft, is niet altijd even snel of eenvoudig.

Sinds afgelopen mei kun je de applicatie Bookings ook openen vanuit Teams. Juist in deze tijd, waarin contact op afstand nog veel voorkomt, is deze app heel handig. Met Bookings creëer je een online boekingssysteem, waar anderen eenvoudig een afspraak met jou in kunnen plannen (ook ouders zonder Microsoft account). Er wordt rekening gehouden met je agenda en de afspraken zijn eenvoudig om te boeken of af te zeggen. Zo hoef jij je niet bezig te houden met de planning en kun je je focussen op de inhoud van de 10-minutengesprekken. 

Ben je nieuwsgierig hoe deze omgeving eruit ziet voor de ouders? In deze video word je meegenomen door de stappen die zij moeten nemen om een afspraak in te plannen.

Informatie voor beheerders

Om Microsoft Bookings aan (of uit) te zetten binnen jouw organisatie ga je naar het beheercentrum en klik je op instellingen. Hier vind je de app Bookings waar je ervoor kunt kiezen om deze in- of uit te schakelen. Wil je meer weten over de opties en het toewijzen van rechten? Ga dan naar Toegang krijgen tot Microsoft Bookings

Hoe werkt het?

Stap 1. Onder het kopje Medewerkers kun je medewerkers invoeren en hun agenda’s koppelen met de applicatie. Hier vul je ook de afspraakmogelijkheden in. (Denk bijvoorbeeld aan ’s middags van 15:00 tot 17:00 en ’s avonds van 18:00 tot 20:00).  

Stap 2. Voeg vervolgens een Service toe, in dit geval de 10-minutengesprekken. Hier vul je onder andere de lengte van de afspraak en de uitlooptijd in.  

Tip: laat automatisch een afspraakherinnering versturen.  

Stap 3. Klaar! Nu kun je de inschrijfpagina delen en verschijnen de afspraken vanzelf in de juiste agenda.  

Voor de uitgebreide uitleg kun je hier terecht.