Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Phishing: hap jij toe?

Cybercriminelen zetten steeds slimmere phishing-aanvallen op

Waar voorheen oplichters deur tot deur gingen en probeerden geld los te krijgen met een vlotte babbel, proberen internetcriminelen dat nu via digitale kanalen. Internet is de afgelopen decennia behoorlijk geëvolueerd is, en de trucs van de cybercriminelen ook. Knullige e-mails van Nigeriaanse prinsen zijn vervangen door niet-van-echt te onderscheiden e-mails van banken of creditcardmaatschappijen. Het is de hoogste tijd om het fenomeen phishing onder een vergrootglas te leggen!

State of the Internet rapport: phishing

Dit rapport geeft je inzicht in de basisingrediënten van iedere phishing-aanval: het aas en een landing. Het laat je ook zien hoe levenscyclus en ontwikkeling van zo’n phishing-aanval eruitziet. Verder lees je in dit rapport ook meer over:

  • De evolutie van phishing: van e-mail fraude naar social media en mobiele fraude
  • De gemiddelde levensduur van phishing kits
  • Populaire doelwitten van phishing-aanvallen
  • Generieke phishing versus spear-phishing
  • Manieren om je te beschermen tegen verschillende soorten phishing-aanvallen
  • Wat is Phishing-as-a-Service?
  • Toekomst van phishing

De ins en outs van phishing

Wie meer wil weten over het fenomeen phishing, zich beter wil beschermen tegen deze populaire vorm van cybercriminaliteit of wie gewoon erg benieuwd is naar wat Phishing-as-a-Service precies inhoudt: download snel dit State of the Internet rapport – phishing. Het zit bomvol interessante feiten, actuele statistieken en praktijkcases die je helpen bij het opzetten van een betere bescherming van jouw bedrijf tegen cybercriminaliteit.

 

Download de whitepaper
Download