Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Papiervrije processen in plaats van een papiervrij kantoor

Paper Wars 2014 – an update from the battlefield

Het voelt alsof we al enige tijd mee vechten in de papieroorlog en de technologische wapens lijken steeds goedkoper, beter en sneller. Het kantoorleger is mobiel, agile en hoog opgeleid in IT-literatuur. Gescande kopieën en digitale handtekeningen zijn al gelegaliseerd. Toch zijn er organisaties die elke dag in een papieroorlog zitten waardoor kantoren verstopt raken en de processen vertraging oplopen.

Enkele redenen voor het bijhouden van een elektronische bestanden zijn:

  • Kantoorruimte besparen
  • Het verbeteren van de vindbaarheid
  • Het reduceren van papiergebruik

Toch worden er per dag biljoen onnodige papierkopieën geprint over de hele wereld. Ondertussen zijn wij verder gegaan naar een ander oorlogsfront: papiervrije processen.

Het onderzoeksrapport laat zien hoeveel papier er gemiddeld in een organisatie in omloop is. Vervolgens wordt ingegaan op de mogelijkheid om het papiergebruik te verminderen, de acceptatie van een digitale postkamer en de invloeden van mobiel en cloud.
Overall kijken we naar de vorderingen op weg naar papierloze processen, de triggers en besluitvormingsprocessen, de problemen, voordelen en de ROI.

Enkele bevindingen over papier in de organisatie:

  • 68% van de respondenten zijn het er mee eens dat “business-at-the-speed-of-paper” in een paar jaar onacceptabel zal zijn.
  • Maar 35% van de organisaties hebben een maximum voor het weg bewegen van papier uit de organisatie.
  • Het papiergebruik verminderd in organisaties met 44%, in vergelijking met 35% drie jaar geleden.

Lees meer over de bevindingen van papier in de organisatie en het weg bewegen van papier kunt u lezen in de volledige whitepaper. Download dit onderzoeksrapport geheel vrijblijvend!