Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Pakketten sneller de deur uit met TMS

Deze must-haves mogen niet ontbreken in jouw TMS

Moderne technologie maakt ons leven elke dag net ietsje makkelijker. Daarom zien we op de werkvloer steeds meer automatisering en digitalisering, dus ook bij het verzenden van pakketten. Eén van de meest gebruikte softwareoplossingen in het ketenproces is het Transport Management System (TMS). Is jouw TMS toe aan een update? Of ben jij klaar om definitief jouw Excel-bestanden en geprinte pakbonnen te vervangen door een digitale variant? Dan is deze whitepaper wat voor jou.

Waarom een TMS inzetten?

Een TMS ondersteunt bedrijven bij het optimaliseren van het hele logistieke proces. Wanneer we het verzenden van pakketten onder de loep nemen, dan zien we dat een TMS primair helpt bij de planning en de uitvoering. Het helpt bij het berekenen van transportkosten, kiest de beste transporteur en zorgt ervoor dat alle benodigde documenten voorhanden zijn. Deze automatisering en digitalisering zorgt voor:

  • Slimmere bedrijfsvoering: een TMS voor pakketverzending zorgt voor een gestroomlijnd proces. Hierdoor bespaart de organisatie tijd en geld.
  • Slimmere inkoop: doordat je alle tarieven in één systeem beheert, is het eenvoudiger om slimmer in te kopen en bestaande contracten te beheren. Met de uitgebreide BI-tools houd je de vinger aan de pols en spot je sneller mogelijkheden om kosten te besparen.
  • Vereenvoudigde boekhouding: het systeem vergelijkt automatisch facturen met verwachte transportkosten, zo krijg je snel inzicht in eventuele verschillen.
  • Blijere klanten: door jouw klanten real-time op de hoogte te houden van de status van hun verzending, stijgt jouw klanttevredenheid.

Basisvereisten voor een TMS

De voordelen van een TMS zijn overduidelijk, maar hoe zorg je er nu voor dat je het juiste systeem kiest voor jouw bedrijf? In deze whitepaper vind je 4 functies die absoluut niet mogen ontbreken in het TMS van jouw keuze en laat ook zien welke 3 nice-to-haves bijdragen aan succes in de toekomst.

 

Download de whitepaper
Download