Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Pakketbezorger van de toekomst

8 trends in retail

De klant is veeleisender dan ooit, zeker als hij op internet bestelt. Eén hindernis in het bestelproces en de concurrent is een klant rijker. Het liefst ontvangt de consument de bestelling op een tijdstip dat hem goed uitkomt, en hij verwacht bovendien steeds vaker dat de pakketbezorger binnen 24 uur langskomt. Wat zijn de 8 trends in thuisbezorging die het retail- en etail-landschap veranderen?

1. Same-day delivery ingeburgerd

Iets bestellen en het dezelfde dag nog in huis hebben, het is al jaren een hot topic in de logistieke branche. Eerst werd het nog afgedaan als marketingstunt, waar consumenten in de praktijk zelden voor zouden willen betalen. Maar inmiddels zijn onder meer Bol.com, Coolblue en Horloge.nl succesvol gestart met same-day delivery.

2. Particulieren worden pakketbezorger

Zeker een kwart van de zendingen kan bij de eerste ronde van de bezorger niet worden afgegeven bij de geadresseerde, doordat hij niet thuis is. Omdat steeds meer wordt thuisgewerkt, bijvoorbeeld door ZZP’ers, zouden deze mensen voor een oplossing kunnen zorgen: ze nemen het pakje in ontvangst voor een vergoeding. Of denk aan forensen die dagelijks dezelfde route rijden, meestal met ruimte over in hun auto. Ook zij kunnen een centje bijverdienen door een zending mee te nemen.

3. Drone in plaats van pakketbezorger

Drones zijn razendpopulair als duur speelgoed, maar de kans is groot dat ze binnenkort als pakketbezorgers worden ingezet. Adviesbureau McKinsey voorspelt dat in 2025 80% van alle pakketten in de grootste e-commercelanden met onbemande voertuigen wordt geleverd. In de Verenigde Staten wordt er al volop getest met bezorgdrones. Zo wil koeriersbedrijf UPS drones inzetten voor de bezorging van medicijnen op het platteland van Massachusetts. Concurrent DHL en Amazon zijn met soortgelijke tests bezig.

8 trends in thuisbezorging

Deze whitepaper beschrijft in totaal 8 trends in thuisbezorging. Belangrijkste conclusie: flexibiliteit van de (web)winkelier en voor de consument zijn dé ingrediënten voor een concurrerend bezorgmodel voor nu en de toekomst. Bent u klaar voor deze trends?