Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Over een donkere randje van de cloud, folders, bots en rijdende treinen: Podcast #7

In deze zevende podcast WorkingOutLoud praten Michel Jonker, Bastiaan Boerkamp en Bas Krikke weer onder leiding van Frank van Attekum over actuele onderwerpen uit de IT en innovatie.

Als eerste staan de bots op de agenda. Steeds vaker kun je tikkend of pratend communiceren met een ‘bot’, een machine die voor jou iets doet. Is dit de eerste stap naar een nieuwe wereld of een tijdelijke hype? Michel denkt er het zijne van.

De donkere wolk boven de cloud die Bas Krikke laatst aantrof heet ‘folders’. Waarom gaat het in SharePoint Online weer over het opslaan van documenten in plaats van over het terugvinden van informatie?

Bastiaan ziet nog wel een donker randje aan de cloud. Niet voor zichzelf of gebruikers, maar voor traditionele IT-beheerorganisaties die nu opeens een rijdende trein moeten gaan bijhouden. Past dat wel bij elkaar?

Tot slot natuurlijk weer wat geek tips:

Met de newswire app van BLAUD kun je alle kanalen van de  e-office group gemakkelijk bijhouden (inclusief deze podcast). En natuurlijk is deze app ook in te zetten voor organisaties met veel verschillende nieuwsbronnen. Newswire is beschikbaar voor iOS en Android.

Met Cahoot kun je via een webinterface mini-enquêtes maken. Zo geef je ook de stille mensen in je groep een stem!

Luister de podcast…