Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Outsourcing van softwareprojecten: yay of nay

In 6 stappen naar een succesvolle samenwerking

Het is een bekend probleem; goede en betaalbare software developers vinden is niet gemakkelijk. De specialisten hebben alle kennis die jij nodig hebt maar zijn peperduur, of geschikte kandidaten worden voor jouw neus weggekaapt door een hippe start-up. Volgens uitkeringsinstantie UWV is er zo’n groot tekort aan goede softwareontwikkelaars dat het beroep inmiddels op de lijst staat met beroepen waar een nijpend tekort heerst. Het is daarom geen verrassing dat bedrijven steeds vaker op zoek gaan naar alternatieven. Het outsourcen van softwareontwikkeling naar het buitenland is een oplossing, maar het is niet altijd een eenvoudig traject. Met de 6 tips uit deze whitepaper pak jij de uitdagingen van outsourcing aan en zorg je voor een succesvolle softwareoutsourcing.  

6 keer teleurstelling omzetten in succes

De voordelen van outsourcing zijn te groot om je te laten ontmoedigen door verhalen van gefaalde projecten. Wil je outsourcing goed aanpakken, dan is het belangrijk om aandacht te besteden aan onder andere:

  • Strategie
  • Partnership
  • Productmanagement

Wil je weten over welke zaken je goed moet nadenken voor je start met het outsourcen van softwareontwikkeling? Of wil je meer inzicht in hoe een succesvol outsourcingproject eruit ziet? Dan is deze praktische whitepaper wat voor jou! Aan de hand van 6 aandachtsgebieden ontdek je hoe je van start gaat met het succesvol outsourcen van jouw softwareontwikkeling.

 

Download de whitepaper
Download