Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Oude computers: inleveren of weggooien?

Weet jij wat je moet doen met oude hardware binnen jouw organisatie? Gaan die zo de container in of volg je een duurzaam recycleproces? Jouw klanten beoordelen niet alleen je dienstverlening, maar ook hoe duurzaam je onderneemt. Je rijdt natuurlijk al met elektrische auto’s, en gebruikt minder plastic en zet de verwarming lager. IT-bedrijven moeten een volgende stap zetten! Hoe? Dat lees je in deze blog.

Maak jouw recycleproces inzichtelijk

Het recyclen van hardware is al jaren een belangrijke trend. Dat hebben we te danken aan de extreem snelle digitalisering tijdens de afgelopen twee decennia. Wat moeten we met alle oude mobiele telefoons, computers, batterijen en andere technische apparatuur? Je kan het niet zomaar weggooien. Weet jij waar de “oude troep” terecht komt als je het niet meer gebruikt? Nee? Werp dan eens een blik op jouw recycleproces!

Blije klanten en een beter milieu

Daar komt een circulaire manier van recyclen bij kijken. Heb jij al inzicht in de volledige supply chain van jouw hard en- software? IT-bedrijven moeten weten waar producten vandaan komen en wat je ermee moet doen als ze toe zijn aan vernieuwing. Met dit streven maak je niet alleen je klanten blij, maar draag je ook direct bij aan verbetering van het milieu.

Oude computers inleveren

Waarom zou je oude computers inleveren? In oude elektronica zitten behalve schadelijke stoffen ook waardevolle metalen. Daarom is het recyclen van jouw oude computers een milieubewuste en duurzame keuze. Verder zorgt dit voor een opgeruimde werkplek en meer beschikbare bedrijfsruimte.

Verdien aan je oude computers

Zijn de computers jonger dan 4 jaar en gaat het meer om 10 stuks? Dan kan je er ook nog wat aan verdienen! Sommige instanties kopen graag jouw oude hardware op om vervolgens wettelijk verantwoord te recyclen. Computers die worden afgevoerd voor recycling bevatten vaak nog wel vertrouwelijke informatie op harddisks. Houd daarom rekening met adequate en volledige datavernietiging op afgeschreven desktopcomputers.

Huur een recyclebedrijf in

Wil jij meewerken aan een duurzame toekomst voor iedereen? Stel duidelijke duurzaamheidsdoelen en begin bij het recyclen van jouw hardware. Heb jij computers liggen die je niet meer gebruikt? Neem contact op met IT-recycling voor gratis advies. Bij meer dan 200 kilo halen zij oude computers en ander computerafval gratis op.