Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Organisaties lopen vast in voortgang cybersecurity

Uit onderzoek is gebleken dat bedrijven over de gehele wereld vastlopen in hun voortgang op gebied van cybersecurity. Het onderzoek werd uitgevoerd door Jigsaw Research en gehouden onder 2.256 senior non-IT beslissers in diverse landen. In de Benelux scoren België en Nederland onder het wereldwijde gemiddelde.

Het rapport geeft meerdere redenen aan voor het feit dat de Benelux achterloopt op het gebied van cybersecurity. Zo beschouwt minder dan de helft van de respondenten hier zijn kritieke data als volledig veilig. Dat percentage was 45 procent, hetzelfde als in 2018. Ook betaalt ruim een derde liever losgeld aan een hacker dan dat ze investeren in beveiliging. Eenzelfde percentage betaalt ook liever een hacker dan dat ze een boete krijgen omdat ze niet voldoen aan de voorschriften voor dataprotectie. Ook deze cijfers zijn gelijk aan die uit 2018.

81 procent geeft overigens aan het wel belangrijk te vinden om de regelgeving na te leven. 10 procent weet echter niet aan welke regels het bedrijf moet voldoen. Bovendien denkt slechts 24 procent dat de General Data Protection Regulation (GDPR) op hen van toepassing is. Dat terwijl de GDPR van toepassing is op ieder bedrijf dat werkt met klanten in een lidstaat van de Europese Unie.

Te weinig budget

Volgens het rapport is er verder te weinig budget voor beveiliging om om te kunnen gaan met de toenemende dreiging van cyberaanvallen. Zo daalde het operationele budget voor beveiliging naar 15 procent en nam het percentage van IT-budgetten gereserveerd voor beveiliging slechts een klein beetje toe naar 14 procent.

Organisaties treden verder niet proactief op als het gaat om interne beleidsvoering en processen. Zo heeft 50 procent een formeel informatiebeveiligingsbeleid en 43 procent een plan voor incidentenrespons. Dat is een stijging van 1 procent ten opzichte van een jaar eerder. Bovendien vindt 40 procent dat cybersecurity een probleem is van de IT-afdeling en niet van de gehele organisatie.

Bron: Techzine.nl 

Cyber Security Experience 2019

Op dinsdag 26 november vindt de negende editie van de Cyber Security Experience plaats in het NBC congrescentrum in Nieuwegein.

Op dit moment zijn we hard aan het werk om een sterk en gevarieerd programma voor u te organiseren, waarbij we u weer in één dag op de hoogte zullen brengen over de laatste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van Cybersecurity, IT security en informatiebeveiliging.

De eerste sprekers zijn reeds bevestigd en inschrijven voor deelname is inmiddels mogelijk.

Be part of the solution; enhance your resilience! Klik hier om u aan te melden