Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Optimizing Cloud And Virtualized Applications

Performance van applicaties in cloud omgeving optimaliseren

In deze whitepaper wordt een kijk geven op de uitdagingen en meest voorkomende problemen bij het optimaliseren, monitoren en analyseren van de performance van applicaties die gehost zijn in gevirtualiseerde en cloud omgevingen. Of uw applicatie in een gevirtualiseerde in een privé datacenter,  publieke cloud service of hybride omgeving van deze twee is gehost, u zult realistische scenario’s aantreffen die toepasbaar zijn in uw situatie. Hierbij wordt gediscussieerd over verschillende onderwerpen, gerelateerd aan het optimaliseren van de application performance management van de organisatie.

Publieke cloud service makkelijker, goedkoper en flexibeler voor hosting van applicaties
Voor organisaties is de performance van applicaties van cruciaal belang voor de bedrijfsvoering. Bij hosting in de cloud is het natuurlijk zaak dat de cloud goed functioneert, echter is het belangrijker dat de applicatie functioneert zoals het hoort. Mochten er problemen optreden is het regelmatig zo dat de performance van de applicatie niet goed is georganiseerd. Uit ervaring is gebleken dat beheer van fysieke modellen beduidend lastiger is, echter valt het te beoordelen dat het makkelijker is in een publieke cloud omgeving dan in een privé cloud of gevirtualiseerde datacenter. Organisaties kiezen vaker voor cloud computing met als reden de vergrote flexibiliteit en reductie van de kosten.

Performance van applicatie verschilt bij toegang vanaf externe locatie
Bij een test die wordt uitgevoerd in deze whitepaper waarbij vanuit vijf verschillende hosting locaties gegevens wordt opgevraagd, is duidelijk te zien dat de externe hosting locaties (VS en Azië) beduidend langzamer zijn dan de lokale Europese hosting. Het maakt dus daadwerkelijk verschil vanuit waar een applicatie wordt geopend en waar de data wordt opgehaald.

Download vrijblijvend de whitepaper “Optimizing Cloud And Virtualized Applications” waarin meer te lezen valt over de uitdaging van het optimaliseren van applicaties en de meest voorkomende performance problemen van applicaties  in gevirtualiseerde en cloud omgevingen. Ook worden lessen die geleerd zijn bij het optimaliseren van applicaties gedeeld in deze whitepaper.