Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Optimaliseer uw software aankomen met Software Asset Management

3 tips om te besparen op uw software kosten

In de huidige economische toestand is de rol van de IT veranderd. De rol van de IT’er wordt niet meer beschouwd als een last, maar wordt tegenwoordig beschouwd als een investering om de economische groei te stimuleren. Hierdoor krijgen de IT-managers de kans om leiderschap te tonen in het vormgeven van technologische groei doormiddel van kosten te verlagen en een strategie te bedenken waardoor organisaties efficiënt te werk kunnen gaan.

Controle krijgen over uw softwarekosten?
CIO’s wereldwijd vragen zich steeds vaker af hoe zij controle kunnen krijgen over de kosten van hun organisatie en hoe zij de innovatie van techonolgische groei kunnen stimuleren. Organisaties zijn continue op zoek naar een strategie om deze uitdagingen aan te gaan. Een manier om deze uitdagingen te voorkomen of eventueel op te lossen is het gebruik van een Software Asset Management.

Het gebruik van een Software Asset Management
Als de IT-diensten intern duur blijken te zijn, dan wordt er niet geaarzeld om deze aan te schaffen in het publieke doemin, waar er vele opties zijn die vandaag de dag beschikbaar zijn. Op deze manier komt er steeds meer druk op de CIO. Na de kosten van arbeid zijn de kosten van software binnen een organisatie de tweede duurste component van een IT-budget (afhankelijk van uw organisatie). In dit scenario neemt SAM een grote betekenis in. Met Software Asset Management krijgt u de mogelijkheid om softwarepakketten te implementeren, beheren, onderhouden en uw aankopen te te optimaliseren.

Download deze whitepaper
In deze paper wordt de potentie voor radicale vooruitgang besproken waarin kosten en efficiënt worden gerealiseerd door middel van een SAM strategie. Deze strategie richt zich voornamelijk op het gebruiken van de Software Asset Management discipline, inclusief de uitdagingen.

 

Download de whitepaper
Download