Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Optimaliseer elektriciteitsverbruik van IT binnen de organisatie

reduce your carbon footprint

Binnen veel bedrijven is de IT de grootste verbruiker van elektriciteit en omdat dit verbruik steeds blijft groeien is dit een kritieke factor aan het worden. Apparatuur en servers worden  steeds groter en gaan meer stroom verbruiken. Dit zorgt ervoor dat mileu belastende uitstoot van de organisatie steeds groter wordt. De meeste servers benutten maar 5-10% van de rekenkracht die het aan zou moeten kunnen. De whitepaper gaat uit van een aantal feiten die naar voren zijn gekomen uit bepaalde onderzoeken van externe partijen. Zo zijn de volgende feiten te noemen:

  • Elektriciteitskosten van IT zullen van de huidige 10% stijgen naar 50% in de komende jaren (Gartner)
  • Wanneer servers inactief zijn verbruiken ze gemiddeld nog steeds 30% van het maximale verbruik. (Forrester)
  • 50% van de huidige datacenters hebben onvoldoende vermogen in huis om te kunnen voldoen aan de vraag van de apparatuur. (Gartner)

Optimalisatie van de server resources

Door het optimaliseren van de processor, geheugen en schijf snelheid wordt het mogelijk gemaakt om de waarde uit de server te maximaliseren qua kilowattuur en elektriciteitsverbruik. Dit kan resulteren in een besparing van honderd tot duizenden euro’s per jaar. De milieubelastende uitstoot van de organisatie zal hierdoor ook sterk verminderd worden. Door de dynamische optimalisatie van de server resources wordt het mogelijk gemaakt dat de server meer applicaties en gebruikers kan verwerken.

De whitepaper

Download en lees de whitepaper voor meer informatie over het verminderen van kosten en uitstoot door het optimaliseren van IT apparatuur. De whitepaper gaat dieper in op oplossingen om dit doel te bereiken en hoe de organisatie deze in kan zetten.