Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Optimale winkelbeleving door middel van retail data

3 stappen naar een datagedreven retailorganisatie

Technologie heeft het koopgedrag van consumenten enorm veranderd. Het is al jaren niet meer noodzakelijk om een fysieke winkel te bezoeken om aankopen te doen. Door middel van verschillende technologieën kunnen consumenten vanaf elke locatie bestellingen plaatsen via websites en mobiele apps. Dankzij deze ontwikkelingen zijn er in de laatste jaren al meerdere winkelketens uit het straatbeeld verdwenen. Toch biedt digitalisering ook kansen aan retailers om de toegevoegde waarde van het bezoek aan een winkel te vergroten door middel van persoonlijke klantervaringen.

De toegevoegde waarde van retail data

Dankzij data zijn retailers in staat om de consument beter te begrijpen en het aanbod en de beleving in de winkel aan te passen aan de behoefte van de klant. Daarnaast kan er via interactieve apps en websites persoonlijk advies geboden worden en is het lokale filiaal beter in staat om de voorraad pro-actief te beheren om nee-verkopen te voorkomen. Datagedreven retailers kunnen een omni-channel aanpak realiseren om daarmee de concurrentie voor te zijn.

De grootste uitdaging voor retailers bestaat uit het verzamelen van de juiste klantdata. Om u als retailer te helpen bij de overgang naar een datagedreven organisatie beschrijft dit rapport 3 stappen om data succesvol in te zetten. Door het lezen van dit rapport leert u onder andere:

  • Waarom de juiste technologie een cruciale rol speelt bij het omvormen van data in inzichten
  • Hoe u de klantervaring kunt beïnvloeden door middel van een omni-channel aanpak
  • Hoe u de volledige keten kunt optimaliseren door klantdata te integreren met back-end systemen

De winkelbeleving verbeteren

Wilt u weten hoe u data succesvol kunt inzetten voor een optimale klantervaring? Download dan het volledige rapport via onderstaand formulier.