Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Optimaal online samenwerken zonder datalekken

Gids voor veilige en flexibel Mobile Device Management

De gemiddelde werkdag ziet er heel anders uit dan pakweg 10 jaar geleden. We hoeven tegenwoordig niet meer op kantoor te zijn om ons werk goed uit te voeren. Of je nu met een device van de zaak of met een eigen laptop aan de slag gaat, je kan altijd bij de bedrijfsapplicaties en data. Samenwerken met collega’s, partners en leveranciers in spreadsheets en Word-documenten is een fluitje van een cent. Dat is snel en efficiënt, maar hoe zorg je er nu voor dat data alleen beschikbaar is voor alleen bepaalde gebruikers? Hoe voorkom je dat iedereen zomaar toegang krijgt tot al jouw bedrijfskritische informatie?

Mobile Device Management (MDM) maakt het beheersbaar

Er zijn natuurlijk meerdere manier om ervoor te zorgen dat jouw data niet in de verkeerde handen terechtkomen. Maar in deze whitepaper gaan we dieper in op Mobile Device Management, ook bekend onder de noemer device management. Met MDM stel je eisen aan de devices die toegang hebben tot jouw data. Zijn de recentste beveiligings-updates uitgevoerd? Zit het device op een openbaar wifi-netwerk? Probeert iemand in te loggen vanuit het buitenland? Beantwoordt een device niet aan jouw criteria, dan komt het er niet in!

Deze whitepaper geeft inzicht in onder andere

  • Wat is Mobile Device Management?
  • Wat is het doel van Mobile Device Management?
  • Waarom heb ik device management nodig?
  • Welke strategische keuzes moet ik maken?
  • Hoe ziet een effectief MDM eruit?
  • Wat is het verschil tussen MDM, Mobile Application Management (MDA) en Enterprise Mobility Management (EMM)?

Stel jouw data veilig met MDM

Ben jij ook op zoek naar een oplossing voor het veiligstellen van jouw bedrijfsdata? Wil je meer weten over het uitrollen van MDM en de cultuurverandering die hierbij gepaard gaat? Download dan snel deze gids waarin de experts van Portiva hun ervaringen met MDM met je delen.

 

Download de whitepaper
Download