Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Oplaadpalen veroveren Nederland

Het succes achter de elektrische auto

De markt voor elektrische voertuigen is booming. ‘Groene’ denkbeelden zijn weer helemaal terug en veel consumenten willen een steentje bijdragen aan een gezondere leefomgeving door te rijden in een milieuvriendelijke auto. Maar zonder oplaadpalen zou dit succesverhaal niet bestaan.

Nederland als eerste

Niet alleen de relatief korte afstanden binnen Nederland maken ons land geschikt voor elektrisch vervoer. Nederland heeft ook een uitgebreid en betrouwbaar elektriciteitsnet. Het is dan ook geen toeval dat nieuwe modellen elektrische auto’s als eerste in Nederland op de markt komen.

Netwerk van oplaadpalen

Elektrische auto’s moeten regelmatig worden opgeladen. Het Amsterdamse bedrijf GreenFlux heeft een groot netwerk van oplaadpalen. Ze bevinden zich onder meer in de buurt van hotels en restaurants langs de snelweg. Andere oplaadpunten staan bij woonhuizen en bedrijven. Op die manier kunnen automobilisten altijd hun voertuig opladen.

Slimme voorspellende algoritmes

Hoe werkt dit in de praktijk? GreenFlux gebruikt een complete centrale oplossing, die de totale oplaadinfrastructuur beheert en die slimme voorspellende algoritmes gebruikt om de consumptie van energie te managen. In deze case wordt beschreven welke technische keuzes GreenFlux en ICT Group hebben gemaakt om de GreenFlux Service & Operations Platform vorm te geven. Deze paper is niet alleen boeiende leesstof voor iedereen wie duurzaamheid aan het hart gaat, maar ook voor volgers van de nieuwste technologische trends.

 

Download de whitepaper
Download