Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Operational Decision Management voor op data gebaseerde beslissingen

Taking operational decisions management to the next level

De behoefte om data te gebruiken bij het maken van belangrijke beslissingen wordt steeds groter. Steeds meer data, uit verschillende bronnen, komt beschikbaar. Organisaties beginnen ook steeds meer de waarde in te zien van deze waardevolle data. Echter is het vaak nog wel een uitdaging om deze waarde te ontsluiten. De kwaliteit van operationele data gaat snel achteruit. Tactische beslissingen moeten soms in 30 minuten gemaakt worden en snelle beslissingen in 6 seconden.

Data gebruiken voor het maken van tactische beslissingen
Een voorbeeld in de whitepaper, over de eerste hulp van een ziekenhuis, illustreert hoe belangrijk data is en hoe dit de snelheid van een beslissing kan beïnvloeden. Door gebruik te maken van alle beschikbare data, dit is inclusief mobile, social, IoT en bestaande operationele data, is het mogelijk om operationele beslissingen te maken op basis van data. Bedrijven hoeven niet alleen big data te verzamelen, maar kunnen ook besluiten de dag-tot-dag beslissingen te verbeteren.

Operational Decision Management (ODM)
In de whitepaper wordt de lezer meegenomen in een onderzoek waarin antwoord wordt gegeven op de vraag waarom organisaties in veel soorten industrieën de mogelijkheden van Operational Decision Management (ODM) nodig hebben. De nieuwe ODM oplossingen maken het voor organisaties mogelijk om kansen en risico’s nog beter te identificeren. Vervolgens kunnen deze inzichten worden omgezet in acties om zo goed mogelijk te kunnen reageren op actuele operationele vraag.

Enkele voordelen van Operational Decision Management zijn:

  • Het begrijpen van de tekst in de context
  • Toepassen van analytics voor het onderzoeken van kansen en risico’s
  • Een weloverwogen besluit over hoe te handelen

Operational Decision Management heeft ook als voordeel dat het een organisatie naadloos meeneemt door het beslissingsproces. Het vergaren van inzichten uit de gegevens, het maken van beslissingen gebaseerd op de inzichten en ten slotte het triggeren van de juiste zakelijke processen om de beslissing uit te voeren.

Lees in deze whitepaper meer over het maken van beslissingen aan de hand van data en Operational Decision Management. Download de whitepaper geheel vrijblijvend.

 

Download de whitepaper
Download