Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Open source: de voordelen voor gemeenten

De twee gezichten van open source

Een topman van Microsoft vergeleek open source eens met een nare ziekte. Die topman is al een tijdje van het podium verdwenen en zijn opvolger snapt dat open source geen gevaar is, maar een enorme kans. In opensourcesoftware mag iedereen de broncode delen, veranderen en verbeteren. In Survival of the Smartest lees je alles wat je wilde weten over open source.

Open source is een grote belofte voor gemeenten

De deeleconomie, de netwerksamenleving en digitale transformatie zijn dé motor achter deze populaire manier van softwareontwikkeling. Het heeft een aantal grote voordelen, zeker voor gemeenten. Neem Common Ground: het idee om naast de bestaande gemeentelijke ICT-infrastructuur een nieuwe, moderne ICT-infrastructuur te bouwen voor de uitwisseling van gegevens binnen en tussen gemeenten.

De 4 voordelen van open source voor de overheid

Gemeenten hebben een nieuwe, moderne, gezamenlijke informatievoorziening nodig voor het uitwisselen van gegevens. De samenwerking moet leiden tot een moderne, agile manier van ICT-systemen ontwerpen, bouwen en beheren. In dit trendrapport lees je 4 belangrijke voordelen van deze manier van werken.

De valkuilen van open source

Open source wordt vaak, en niet geheel ten onrechte, neergezet als dé manier om software te ontwikkelen. Toch heeft deze wijze ook een keerzijde. Wie heeft de regie? Wie is het aanspreekpunt? Wie reken je af als de community van ontwikkelaars geen oog hebben voor jouw specifieke wensen? Het blijkt dat met de juiste mindset open source je verder brengt. Is jouw organisatie al zo ver? Kun je over naar open source? Download het trendrapport Survival of the Smartest / Open Source en vind de antwoorden die je zoekt.