Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Op zoek naar de juiste marketing automation oplossing?

Dit zijn de 10 essentiële kenmerken om op te letten

De meeste marketeers die wij spreken, zijn er inmiddels wel van overtuigd dat marketing automation waarde toevoegt. Leads worden met deze tools in verschillende fases van hun buyer’s journey beter begeleid, zonder dat hier veel handmatig werk voor nodig is. Het resultaat is meer business tegen minder kosten. De intentie om aan de slag te gaan met marketing automation is er dus meestal wel, maar hoe kies je de juiste oplossing?

Tientallen aanbieders, 10 kenmerken

In het marketing automation landschap zijn tientallen aanbieders actief. Van basic oplossingen voor kleine marketingafdelingen tot enterprise oplossingen met vergaande mogelijkheden tot maatwerk.

Toch zijn er 10 kenmerken te onderscheiden die volgens ons zeker in je gekozen platform terug moeten komen. Beschikt je software over deze 10 kenmerken dan kan je als markteer slimme, geautomatiseerde campagnes draaien op specifieke segmenten in je database en snel rapporteren op de resultaten – de kern van marketing automation.

De kenmerken zijn o.a.

  1. Automatische workflows
  2. Lead Scoring
  3. A/B Testing
  4. Responsive landing pages
  5. Rapportages & Data
  6. ..en meer

Welke kenmerken zijn voor jou belangrijk?

In het selectieproces voor een marketing automation oplossing is het goed om te beginnen bij je eigen behoefte: wat heb ik echt nodig? En wat zijn nice-to-haves die niet noodzakelijk zijn?

Om je te helpen bij het opstellen van deze wensenlijst hebben we de 10 essentiële kenmerken gebundeld en toegelicht in deze whitepaper.