Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Ook de financiële sector verhuist naar de cloud

Fundament voor digitale transformatie

Bedrijven in de financiële sector kiezen steeds vaker voor een moderne cloud-architectuur en cloud-technologieën. Waarom ze dat doen? Om niet ten onder te gaan aan de concurrentie met de hippe FinTech-bedrijven. De wereld verandert in een razendsnel tempo waardoor de verwachtingen van klanten en consumenten heel anders zijn dan pak en beet 15 jaar geleden. Om te blijven voldoen aan die hoge verwachtingen heb je moderne technologie nodig om je een handje te helpen. Deze whitepaper vertelt je meer over het waarom van verandering, laat zien hoe je technologie inzet bij het updaten van je back-office en zet de voordelen van een hybride cloud-landschap op een rij.

De digitale uitdaging

Digitale transformatie, wat is het precies? In het kort, digitale transformatie is een transitie die de organisatie doorloopt om te blijven voldoen aan de eisen en mogelijkheden van de markt en het digitale tijdperk waarin we leven. Leiders in de financiële industrie begrijpen dat IT inmiddels veel meer is dan een hulpmiddel in het bedrijf, het is de motor voor innovatie. De van oorsprong traditionele sector moet onder druk van de FinTech-explosie wel aan de slag.

FinTech-kenmerken

Ondanks de inspanningen van de laatste jaren om de klantervaring te verbeteren met behulp van technologie wordt de kloof tussen de traditionele bedrijven en de FinTech-bedrijven alleen maar groter. Wat zijn precies de kenmerken van zo’n succesvol FinTech-bedrijf?

  • Eenvoud
  • Transparantie
  • Cloud-only IT-landschap, daarom zijn ze erg wendbaar en besparen ze kosten
  • Product / dienst is commercieel aantrekkelijk en makkelijk uit te rollen
  • Data staat centraal
  • En meer…

Hoe nu verder met je IT?

Ben je benieuwd hoe je IT-landschap eruit moet zien als je aan de slag wil met innovatie en moderne technologische hulpmiddelen? Download dan deze praktische whitepaper en ontdek hoe een hybride cloud-landschap de basis vormt voor succes in de toekomst.

 

Download de whitepaper
Download