Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Oogst succes met cognitieve analyse

Analytics naar een hoger niveau tillen

Meer dan 6000 organisaties werden voor de Cognitive and Analytics Survey onderzocht door IBM. Uit dit grootschalige onderzoek blijkt dat er al verschillende bedrijven cognitieve analysemethoden gebruiken om beslissingen te nemen. Mis deze technologische innovatie niet als u vooruit wilt.

Cognitieve systemen, betere systemen

De betere BI-tools van vandaag de dag zijn cognitieve systemen. Dit is software, die net als mensen denkt en waarmee de discussie kan worden aangegaan. Dat komt omdat ze natuurlijke talen beheersen. De basis van deze systemen zijn deep learning en machine learning. Dankzij ongelimiteerde processorkracht verwerken ze in één oogwenk bergen gestructureerde en ongestructureerde data. Daarmee stellen ze hypotheses op en geven ze adviezen. Bij elke interactie leert het systeem waardoor het steeds efficiënter zijn werk verricht.

BI-tools voor zakelijke ontwikkelingsactiviteiten

Cognitieve BI-tools worden het meest ingezet voor de zakelijke ontwikkelingsactiviteiten. Denk bijvoorbeeld aan onderzoek, productontwikkeling en kennisdistributie. Voorbeelden zijn opdrachtgever- en klant-management en verkoop- en serviceactiviteiten, zo blijkt uit het onderzoek van IBM.

Na 1 jaar een ROI van 113%

In deze whitepaper leest u twee succesverhalen van bedrijven. Een daarvan is The Weather company dat enorme hoeveelheden data op een slimme manier verwerkt en inzichten verkoopt aan bedrijven die daarmee winst kunnen maken. Daarnaast maakt huizenbouwer Mueller Inc. gebruik van cognitieve analyse voor analyse van hun supply chain management. Dat verbeterde niet alleen de marketing, maar voorspelt ook de inkomstenstroom beter dan voorheen. Hierdoor heeft het bedrijf 1 jaar na de invoering van cognitieve tools een Return-on-Investment van 113% gerealiseerd.

Traditionele BI-tools overbodig

Stelt u zich voor: de combinatie van een Business Intelligence-tool die de enorme rekenkracht van computers combineert met het leervermogen van de mens. Hiermee creëer je een BI-tool die alle oude tools overbodig maakt. Laat u inspireren door de verhalen en successen van organisaties die cognitieve analyse al inzetten en download de whitepaper.