Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Oog voor adoptie. Zo belangrijk.

Door de verandering in behoeftes van mensen en nieuwe mogelijkheden door technologie is niet alleen de inzet van ‘nieuwe’ of slimmere ICT belangrijk. Een nieuwe werkwijze die mogelijk wordt gemaakt door de implementatie van technologie slaagt alleen door óók oog te hebben voor adoptie en ontwikkeling.
 

Blijven ontwikkelen is een ‘must’.

Voor een geslaagde adoptie van nieuwe ICT is het noodzakelijk om de gebruikers hierin op een persoonlijke en efficiënte manier te begeleiden. Zo is begeleiding noodzakelijk in de ontwikkeling van de ingezette technologie. Je wilt immers meegroeien. Technologie is vandaag de dag dynamisch. Dit vraag ook om een dynamische houding vanuit jou en je collega’s. Door ontwikkeldoelen te stellen (wij noemen dit waves, omdat we werken volgens de Scrum-methodiek) werk je stap voor stap naar een continu passende werkomgeving. Je blijft hierdoor werken met de tools en mogelijkheden die je wenst. Zo blijf je productief en prettig werken.

Het Adoptieprogramma zorgt voor blije medewerkers.

Voor de overstap naar een nieuwe werkplek dien je na te denken over de mensen binnen je school of bedrijf. Kan je hen bijvoorbeeld onderverdelen in types, waardoor je adoptiemiddelen kunt inzetten op het juiste moment, met de juiste boodschap, bij de juiste mensen? Best lastig. Dit vergt een achtergrond of talent in marketingcommunicatie, planning, verandermanagement, people skills en zo meer. Je staat hier niet alleen voor.

SPEYK begeleidt van a tot z..en verder.

Niet alleen de technologie, maar ook een effectief adoptie- en ontwikkelprogramma behoort tot de mogelijkheden bij SPEYK. Wij hebben experts in dienst die jou niet alleen helpen met het bouwen aan een nieuwe omgeving/werkplek, wij ondersteunen jou ook volledig in het adoptie- en ontwikkeltraject. Hierbij kan je denken aan floorwalkers, die tijdens en na de livegang klaar staan voor de mensen op de werkvloer. Moeilijkheden met inloggen? De floorwalker staat direct paraat om je te ondersteunen. Zo breng je direct oplossingen voor hindernissen die logischerwijs bij een eerste gebruik kunnen ontstaan.

Ook voor de livegang kan je door communicatie en de inzet van bepaalde middelen zorgen voor rust onder je mensen. Door mensen regelmatig te informeren over wat komen gaat en te visualiseren hoe dit eruit gaat zien, neem je onrust weg en worden mensen voorbereid op wat komen gaat. Dit zorgt ook weer voor een hogere acceptatiegraad bij de komst van de nieuwe technologie.

Natuurlijk is begeleiding na de livegang ook erg belangrijk. Door bijvoorbeeld trainingen te geven aan de gebruikers leren zij de nieuwe omgeving sneller en beter kennen. Zo gaan zij optimaal gebruik maken van de nieuwe tools en zal men gaan ervaren dat de nieuwe werkwijze voor een verbetering zorgt.

Snel een kop koffie drinken samen?

Wij vertellen je graag meer over technologie, ontwikkeling én adoptie. We horen graag welke uitdagingen je hebt en vertellen je graag welke mogelijkheden er zijn om jou verder te helpen. We horen graag van je. Snel een kopje koffie drinken?