Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Ontzorg de zorgprofessional met virtualisatie

Virtualisering ook in de zorg nodig

Er valt in de zorg veel te winnen met de virtualisering van de IT-infrastructuur. Zorgprofessionals houden zich veelal bezig met de directe behandeling van patiënten en IT-vraagstukken hebben niet de prioriteit. Dat is zonde, want een sterke en flexibele infrastructuur draagt juist bij aan het zorgproces. In dit e-boek kunt u lezen waarom en hoe.

Druk, druk, druk

Medische instellingen hebben te maken met veeleisende stakeholders en klanten, lange wachttijden en bezuinigingen daar nog bovenop. Door deze druk ontstaat er voor zorgprofessionals, die tevens de verantwoording hebben over het IT-beleid, een grote afstand tussen IT en de daadwerkelijke zorgverlening.

Maar virtualisatie van IT-processen kan een zorginstelling verschillende voordelen opleveren. Zo kan met locatie-, tijd- of apparaat-onafhankelijk werken flink worden bespaard op het onderhoud van fysieke servers, storage units of datacenters. Zorginstellingen kunnen medische rapportages aan elkaar koppelen en integreren vanuit verschillende applicaties. Met een enkele dashboard worden alle gegevensstromen overzichtelijk gemaakt in een makkelijk te onderhouden virtuele omgeving.

Getrapte virtualisering

In de whitepaper worden vier oplossingen beschreven om het zorgproces te stroomlijnen:

  1. Traditioneel: met behoud van de losse fysieke componenten als server, storage en netwerk, maar ook met behoud van de grote uitdaging om de verschillende componenten van verschillende leveranciers op elkaar te kunnen aansluiten.
  2. Converged: hierbij zijn de verschillende componenten vooraf geselecteerd voor optimale samenwerking. Als één product is er één aanspreekpunt bij vragen of problemen en hoeft er niet meer apart op elkaar worden afgestemd.
  3. Hyperconverged: storage, server en netwerkcapaciteit zijn verzameld in één appliance, bestaande uit verschillende gekoppelde hardware – en software componenten. De ‘scale-out’-constructie stelt de zorginstelling uitbreidingen makkelijk toe te passen.
  4. De laatste stap in de gevirtualiseerde zorgverlening: een (vrijwel) volledige overgang naar server-, storage- en netwerkapplicaties in de publieke cloud met pay-per-use-constructie.

In dit e-book kunt u meer lezen over de voordelen van virtualisatie in de zorg, de vier oplossingen en de vragen die IT-inkopers in de zorg zich moet stellen wanneer ze een oplossing overwegen.

 

Download de whitepaper
Download