Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Online retail populair doelwit voor cybercriminelen

Heb jij deze 3 aandachtspunten op jouw netvlies?

Online shoppen is na het uitbreken van de coronacrisis definitief ingeburgerd. Ook de 50-plussers vonden in tijden van social distancing definitief de weg naar de webshop. Deze verschuiving van offline naar online zorgde ook voor een toename aan bewaarde data in de systemen van online retailers. Inlogcodes, creditcardgegevens, adresgegevens en namen: er zit een hoop waardevolle informatie in hun systemen. En dat weten ook cybercriminelen…

Blinde vlekken in de organisatie

Online security is voor online retailers al lang niet meer een bijzaak. Door de komst van de AVG en de toenemende aandacht voor cybercriminaliteit in de media hebben bedrijven de afgelopen jaren grote stappen gezet om hun data veilig te stellen. Maar het gevaar komt vaak uit onverwachte hoek, dat is ook zo bij online security. Omdat we ons vooral richten op de bekende pijnpunten en zien we een aantal belangrijke elementen over het hoofd. Dit State of the Internet Security rapport belicht drie blinde vlekken op het gebied van online security. 3 issues die cybercriminelen maar wat graag misbruiken, maar onvoldoende aandacht krijgen in de organisatie.  

3 verborgen gebreken een rij

  • Stijging van het API-verkeer tegenover HTML-verkeer. Kunnen jouw tools deze verschuiving aan? Heb jij voldoende inzicht in het API-verkeer en ben je in staat om verdachte communicatie hieruit te filteren?
  • Doelgerichte tools of mass retail destruction. Cybercriminelen zetten speciale bots in om jouw website te spammen met (gestolen) inlogcodes. Akamai detecteerde in de periode mei – december 2018 maar liefst 28 miljard credential stuffing aanvallen. 10 miljard van die aanvallen waren gericht op retailers. Hoe ga je hiermee mee?
  • Het internet verschuift langzaam richting IPv6. Helaas wordt dit IPv6-verkeer nog niet voldoende gerapporteerd. Het aandeel IPv6 lijkt hierdoor te klein om te monitoren, maar is groter dan gedacht. Zo blijft potentieel gevaarlijk IP6-verkeer onder de radar.

Online security: de onderbelichte trends

Wil jij meer weten over deze blinde vlekken in jouw securitybeleid? Ben je benieuwd wat online retailers moeten doen om in een snel veranderd internet-landschap risico’s de baas te blijven? Download het State of the Internet rapport en bestudeer in detail deze 3 onderbelichte trends.

 

Download de whitepaper
Download