Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

On demand technologiediensten met AWS

Als een van de meest omvangrijke en bekende cloudplatforms ter wereld wordt Amazon Web Services (AWS) door miljoenen bedrijven en organisaties gebruikt om hun infrastructuur en applicaties te hosten en verder te ontwikkelen.

In feite levert AWS on demand technologiediensten via internet; diensten die elke organisatie of onderneming kan gebruiken voor het bouwen en hosten van allerlei applicaties die precies op het juiste moment beschikbaar zijn.

AWS biedt meer diensten en functies aan dan enige andere cloudprovider, en maakt dat je sneller, eenvoudiger en kosteneffectiever bestaande applicaties naar de cloud kunt verhuizen – en op die manier alles kunt ontwikkelen wat je je maar kunt voorstellen!

WAT BIEDT AWS?

AWS biedt honderden verschillende diensten aan die de gebruiker van oneindig veel mogelijkheden voorzien: applicaties of een cloudinfrastructuur bouwen in AWS betekent in wezen dat je altijd de juiste gereedschappen ter beschikking hebt om de klus te klaren. Op het platform kunnen ontwikkelaars van alles bouwen, zoals complexe infrastructuurtechnologie, mogelijkheden voor dataverwerking, opslag en databases, of software ontwikkelen voor voorwerpen (populair Internet of Things, IoT genoemd) die ingewikkelde technologie vereisen, bijvoorbeeld elektronica, software of sensoren.

Dergelijke voorwerpen maken vaak gebruik van machine learning en kunstmatige intelligentie, die eveneens te vinden zijn op het AWS-platform en die noodzakelijk zijn tijdens het uitbouwen van IoT-voorwerpen.

De hoofdgedachte achter AWS is altijd sneller innoveren en steeds nieuwe technologie beschikbaar maken voor de klanten, zodat zij op hun beurt bedrijven en organisaties kunnen transformeren. Om de klanten te helpen voortdurend de wondere wereld van cloud computing te onderzoeken en uit te breiden, biedt AWS IaaS (Infrastructure as a Service), PaaS (Platform as a Service) en SaaS (Software as a Service) aan. Download onze gids: ‘Move to AWS‘. 

VOOR WIE IS AWS GESCHIKT?

AWS is een beetje te vergelijken met een ‘one-size-fits all’ T-shirt: het is schaalbaar, zodat het op maat kan worden gemaakt voor ondernemingen en organisaties van alle vormen en grootten: van liefdadigheidsorganisaties en opleidingsinstituten tot kleine, innovatieve start-ups en ondernemingen van enterprise-formaat.

De diensten worden geleverd vanuit tientallen fysiek gescheiden datacenters over de hele wereld in zogeheten beschikbaarheidszones. Wanneer data op deze manier over diverse plaatsen worden verspreid, ontstaat een betrouwbare infrastructuur die beschermd is tegen hacking en diverse vormen van datacenterstoringen.

Zo wordt het eenvoudiger om applicaties te ontwerpen en te hosten die schaalbaar, beveiligd tegen storingen en extreem hoog beschikbaar zijn – ongeacht waar ter wereld je je bevindt, en die bovendien bijdragen aan een solide beveiligingssysteem. De AWS-infrastructuur is dan ook gebouwd om te voldoen aan de hoogste beveiligingsnormen voor de meest risico-intensieve organisaties. Een aantal zeer bekende giganten binnen diverse vakgebieden maakt gebruik van het AWS-platform: Netflix, CIA, NASA en Adobe vertrouwen op AWS om hun infrastructuur en diensten 24/7 in de lucht te houden.

WAT KOST AWS?

AWS kent een flexibel en schaalbaar prijsmodel. Het was zelfs een van de eerste ondernemingen die een ‘pay as you go’-model introduceerde voor het cloudplatform, om de gebruikers precies te geven wat ze nodig hebben. Dit betekent dat je toegang kunt krijgen tot alle AWS-diensten die je nodig hebt voor het bouwen en hosten van allerlei applicaties, zonder kosten vooraf en zonder doorlopende verplichtingen. Je betaalt alleen voor wat je gebruikt. Niet meer en niet minder.

Meer weten over wat wij kunnen betekenen bij de transitie en het beheer van AWS, neem dan contact met ons op.