Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Omnichannel strategie: een must voor elke retailer!

De technologische uitdaging van een omnichannel strategie

Retailers moeten zichzelf anno 2016 opnieuw uitvinden en aanpassen aan de hedendaagse consument. Om als retailer een concurrentiepositie te behouden is het belangrijk om nieuwe verkoopkanalen aan te boren, zoals mobiele platformen. Dé kans voor retailers die weten te profiteren van technologie. De huidige consument maakt tijdens het winkelen gebruik van meerdere (mobiele) apparaten en kanalen tegelijk, dit noemen we: omnichannel. Om in te spelen op deze trend is een omnichannel strategie noodzakelijk.

Omnichannel strategie
Figuur 1: Het verschil tussen singlechannel-, multichannel- en omnichannel-consumenten.

Verhoog uw omzet met een omnichannel strategie

Uit onderzoek komt naar voren dat omnichannel-consumenten meer aankopen doen dan singlechannel- en multichannel-consumenten. Daarnaast is de aankoopfrequentie hoger en besteden deze klanten meer. Profiteer van deze klanten en ga aan de slag met een goede strategie.

Wat zijn de uitdagingen?

De realiteit is dat steeds meer consumenten veeleisender worden. Toch zijn niet alle retailers hier op voorbereid. Wat zijn de uitdagingen bij een omnichannel strategie? Hieronder staan een aantal uitdagingen op een rijtje:

  1. Zorg dat u aanwezig bent op het voorkeurskanaal van de consument
  2. Personaliseer de koopervaring
  3. Zorg dat alle verkoopkanalen verbonden zijn

Hoe pakt u het aan?

Om de consument een omnichannel strategie te bieden is het goed om aan de slag te gaan met de bovenstaande uitdagingen. Hoe stippelt u uw pad uit en welke keuzes gaat u maken? In deze whitepaper worden de drie uitdagingen verder uiteengezet. Daarnaast geeft de whitepaper een aantal handvatten om deze uitdagingen aan te vliegen.

 

Download de whitepaper
Download