Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Office 365: wat gebruik je waarvoor?

Productiever werken met Office 365

Office 365 is bij veel organisaties niet meer weg te denken. De email en agenda weet iedereen te vinden, maar hoe zit het met de overige applicaties? Bedrijven gaan er vanuit dat medewerkers zelf de mogelijkheden van Office 365 ontdekken, maar in wekelijkheid nemen ze hier niet altijd de tijd of moeite voor. Het is veelal lastig om de tijd te nemen om de mogelijkheden van Office 365 te ontdekken en deze ook nog in te bouwen in de dagelijkse werkzaamheden. Het is geen kwestie van onwil, maar meer een kwestie van het inzien van de mogelijkheden en de waarde. Daarnaast vraagt het een ander manier van werken.

Welke tool wanneer of waarvoor gebruiken?
Office 365 heeft een aantal applicaties: SharePoint, Yammer, Outlook, Skype for business en OneDrive. Maar wanneer maakt een medewerker gebruik van bijvoorbeeld SharePoint en wanneer van Yammer? Dit klink als een simpele vraag, maar ik de werkelijkheid is hier geen simpel antwoord op te geven. Elke organisatie is verschillend, heeft andere doelstellingen, een andere cultuur en doet andere dingen.

Ga eerst op organisatieniveau binnen de organisatie na wat van Office 365 wanneer gebruikt wordt. Waarvoor kan je het gebruiken en net zo belangrijk, waarvoor vooral niet. Dit overzicht geeft medewerkers houvast om daarop hun eigen keuze te baseren.

Hoe urgent is de communicatie en hoe groot is het publiek?
Voor een urgente vraag aan één collega kan er gebruik gemaakt worden van de telefoon of de chat. Wanneer het gaat om een vraag voor meerdere collega’s dan is SharePoint een goede optie. Kijk voor meer informatie op het schema in de whitepaper. Maar ook hiervoor geldt weer ‘one size fits nobody’.

Lees in deze whitepaper verder over:

  • Waarom zou u meer uit Office 365 willen halen?
  • De kracht van combinatie
  • Het inruilen van de inbox voor een gedeelde werkomgeving
  • Opties voor communicatie en samenwerking in Office 365
  • De rol van scenario’s
  • 7 tips op een rij voor Office 365 in de organisatie

 

Download de whitepaper
Download