Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Office 365: wanneer gebruik je wat?

Productiever werken met Office 365

Office 365 heeft een fantastische set instrumenten die de werkdag van een medewerker nog productiever en leuker kan maken. Veel medewerkers weten bij Office 365 de mail en de agenda te vinden, maar er zijn nog vele andere applicaties waarvan veel mensen het bestaan niet weten. Veel organisaties gaan er vanuit dat medewerkers dit gaan de weg zelf wel ontdekken, maar ik de realiteit nemen ze hier niet altijd de tijd of moeite voor. Dit is vaak geen kwestie van onwil, maar dat de mogelijkheden en waarde van de applicaties nog ontdekt moeten worden. Het vereist een andere manier van werken. Het Nieuwe Werken met Office 365.

Meer halen uit Office 365, waarom zou je dat willen?  

Om deze vraag te beantwoorden is het belangrijk om te beginnen met de volgende vraag: Waarom is Office 365 geïntroduceerd in de organisatie? Vaak is hierop het antwoord: het verbeteren van de productiviteit en het vermogen om samen te werken. Om direct te profiteren van deze voordelen van Office 365 is een goede introductie een belangrijk beginpunt. Lees hierover meer in de volledige whitepaper.

Welke Office 365 tool wanneer of waarvoor gebruiken?

Vele Office 365 zijn qua naam herkenbaar, denk hierbij aan: SharePoint, Yammer, Outlook, Skype for business en OneDrive. Maar wanneer kan er beter gebruik gemaakt worden van SharePoint en wanneer van Yammer? Simpele vraag toch? In de werkelijkheid is hier toch geen eenvoudig antwoord op te geven. Elke organisatie heeft zijn eigen doelstellingen en een eigen cultuur. Ga als eerste op organisatieniveau na wat binnen de organisatie belangrijk is aan Office 365 applicaties en ook wat vooral niet. Hierdoor is het makkelijker om een overzicht te maken en medewerkers een keuze te geven.

Download de volledige whitepaper en lees verder over:

  • Waarom zou u meer uit Office 365 willen halen?
  • De kracht van combinatie
  • Het inruilen van de inbox voor een gedeelde werkomgeving
  • Opties voor communicatie en samenwerking in Office 365
  • De rol van scenario’s
  • 7 tips op een rij voor Office 365 in de organisatie

 

Download de whitepaper
Download