Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Office 365 voor Onderwijs start extra veilig aan nieuwe schooljaar

Microsoft heeft bij de start van het nieuwe schooljaar diverse nieuwtjes naar buiten gebracht rond Office 365 voor Onderwijs. Het eerste nieuws betreft een vereenvoudiging van het aanbod: er is nu één onderwijsversie voor alle type scholen. En die versie is gratis. Dat maakt het aanbod van Microsoft natuurlijk erg aantrekkelijk voor onderwijsinstellingen.

Ook de scholen die huiverig zijn voor de cloud vanwege privacy en beveiliging zullen blij zijn met de verbeteringen in Office 365 voor Onderwijs, want veel van de nieuwe features zijn in die hoek te vinden. Denk aan verbeterde mogelijkheden om gevoelige informatie in de organisatie te beschermen. Maar ook het regelen van rechten binnen Office 365 is verbeterd. Zo kun je bijvoorbeeld zorgen dat gevoelige informatie niet geprint kan worden, doorgestuurd, veranderd of gekopieerd door niet-geautoriseerde medewerkers.
Inmiddels kent Office 365 een hele lijst van mogelijkheden om informatiebeveiliging goed te regelen.

Meer weten over Microsoft Office voor Onderwijs? Wij hebben diverse onderwijsinstellingen begeleid bij de implementatie. Denk aan Luzac, HAS Hogeschool, INOS, Stichting OOG, en Landstede. Neem contact op met Wilko van Deursen voor meer informatie of een afspraak.

Lees ook de whitepaper met 7 tips om meer te halen uit Office 365