Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Office 365 support voor eindgebruikers

Het succes van Microsoft Office 365 is groot. Steeds meer organisaties besluiten om gebruik te maken van deze ‘cloud service’ van Microsoft. Het is ook een fantastisch aanbieding natuurlijk. Voor een aantal euro per maand heeft een eindgebruiker de beschikking over ongeveer alle hulpmiddelen die je nodig kunt hebben om je werk mee te organiseren en uit te voeren. Of het nu gaat om Word, Excel, Powerpoint, OneNote, Outlook, Sharepoint, Yammer, Skype, Delve….., de eindgebruiker heeft met Office 365 een onvoorstelbare rijkheid aan oplossingen tot zijn beschikking.

geen tijd
Maar daar schuilt ook direct een probleem. Office 365 biedt zo verschrikkelijk veel functionaliteit dat het voor de meeste eindgebruikers overweldigend is. Hierdoor wordt in de praktijk vaak maar een heel klein deel van de geboden mogelijkheden gebruikt. Vaak wordt dan ook nog alleen de bekende functionaliteit zoals mail, agenda, taken, beetje Word en Powerpoint gebruikt. Alle nieuwe functionaliteiten zoals OneNote, SharePoint, Yammer of Skype worden vaak niet gebruikt omdat de medewerker de tijd niet heeft zich hierin te verdiepen.

slimmer en sneller uitvoeren van taken
Daar willen wij wat aan doen. Want de performance van een organisatie wordt voor 100% bepaald door het gedrag van de medewerkers. Dus wanneer wij medewerkers hun taken slimmer en sneller kunnen laten uitvoeren door goed gebruik te maken van Office 365 dan zal dit resulteren in een betere performance van de organisatie. Voor de meeste medewerkers gaat het in eerste instantie niet om de performance van de gehele organisatie, maar juist om het uitvoeren van de eigen taken. En dat is ook precies het oplossingsniveau waar wij ons op richten: het slimmer sneller uitvoeren van je taken.

een nieuwe dienst
Wij bieden vanaf 1 juli een nieuwe dienst aan: “e-office365 support voor eindgebruikers”. Concreet betekent dit dat eindgebruikers direct contact met ons kunnen opnemen met vragen over hoe zijn of haar taak slimmer en sneller uitgevoerd kan worden Office 365. Wij zullen de medewerkers helpen in het ontdekken van de mogelijkheden van Office 365 om zijn of haar taken slimmer en sneller uit te voeren. De ondersteuning vindt plaats via Yammer. Meer informatie over de nieuwe dienst vind je in deze flyer.

businesscase
Wanneer de performance voor 100% wordt veroorzaakt door het gedrag (kwaliteit beslissingen en kwaliteit uitvoering acties) van de medewerkers van een organisatie, dan is een goede beheersing van ondersteunende technologie (Office 365) een belangrijk ingrediënt voor het verhogen van de productiviteit van de organisatie. De businesscase is in onze ogen dan ook snel gemaakt.