Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Office 365 ondergaat transformatie

Mee met de 2013-versie

Microsoft’s clouddienst Office 365 zal het komende jaar een transformatie ondergaan. Na de lancering van de 2013-versie van de traditionele producten Exchange, Lync, Office en Sharepoint, zal ook Office 365 voorzien gaan worden van deze versie.

In tegenstelling tot wat de meesten denken, is Office 365 geen nieuwe versie van Office. Ook is het geen Office vanuit een webbrowser. Office 365 is een zogeheten public clouddienst van Microsoft, waarin de volgende producten vallen:

  • Exchange Online
  • Lync Online
  • Office 365 Professional Plus
  • Sharepoint Online

De producten kunnen in allerlei varianten (los of gebundeld) afgenomen worden. De afname van deze producten is, in tegenstelling tot de traditionele (on-premises) producten, af te nemen per gebruiker in de vorm van een maandelijks abonnement.

Het voordeel van deze manier van aanbieden is dat deze producten zeer schaalbaar af te nemen zijn, naarmate uw organisatie groeit. Een ander voordeel van deze vorm van aanbieden is dat uw organisatie altijd met de nieuwste versie van Exchange, Lync, Office of Sharepoint werkt.

De nieuwe versie van Office 365, ook wel wave 15 genoemd, brengt u meer mogelijkheden om te integreren met uw bestaande infrastructuur. Daarnaast is de look-en-feel verbeterd.

Wilt u bijgepraat worden over alle mogelijkheden met betrekking tot Office 365 en wilt u kijken of Office 365 iets voor uw organisatie is? Of bent u een bestaande Office 365-klant en wilt u weten wat de gevolgen voor uw organisatie als uw account geüpgraded wordt naar de nieuwe versie? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek met één van onze cloudspecialisten.