Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Office 365 nieuws – november 2014

Vroeger was het lekker duidelijk, eens per 3 jaar kwam een nieuwe versie van de software uit en werden de nieuwe features overal uitgebreid besproken. Maar in het tijdperk van cloud is dat een stuk diffuser geworden omdat er continu verbeterd en aangepast wordt. Geweldig natuurlijk, maar hoe hou je daar een beetje zicht op? In het geval van Office 365 zien we dat Microsoft daar veel en uitgebreid over blogt. Wij pikken daar weer geregeld wat onderwerpen uit omdat we weten dat het relevant is voor onze klanten.

De highlights van de afgelopen weken:

De Office 365 launcher
Deze extra navigatie-optie geeft handig toegang tot alle applicaties die je dagelijks gebruikt. Met deze handige lanceerknop links bovenin kun je snel documenten maken, delen of je updates op Yammer checken. Je kunt de indeling zelf bepalen met de pin en un-pin functionaliteit. Het filmpje legt uit hoe het werkt:

SSL 3.0 kwetsbaarheid
Belangrijk vanuit beveilingsoptiek: vanaf 1 december gaat Microsoft de support voor SSL 3.0 afbouwen. Dat betekent dat vanaf 1 december alle client/browser combinaties TLS 1.0 of hoger nodig hebben om Office 365 services zonder problemen te benaderen. Even opletten dus. Meer hierover op het blog van Microsoft.

Outlook for Mac for Office 365
De nieuwe Outlook for Mac is beschikbaar sinds 31 oktober. Veel vernieuwingen en vooral betere performance en betrouwbaarheid. De nieuwe user interface voelt modern en scrollt gemakkelijk. Het synchroniseren tussen Mac, Windows en OWA clients is ook verbeterd. De nieuwe versie is verkrijgbaar via de Office 365 portal. Meer informatie vind je op het blog van Microsoft.

Office Sway
Een nieuwe app in the Office portfolio die we toch even willen noemen. Een nieuwe manier van presenteren en visualiseren. Gemakkelijk te gebruiken en meteen geschikt voor alle devices. Meer informatie op sway.com. Collega Alon Havivi heeft Sway gebruikt om zijn bezoek aan TechEd Europe vast te leggen.