Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Office 365 migratie: hoe krijgt u werknemers mee?

Maak uw migratie naar Office 365 tot een groot succes

Mensen warm krijgen voor nieuwe technologie. Menig organisatie worstelt hiermee. Zo kan een migratie naar Office 365 nogal eens op weerstand stuiten van medewerkers die geen idee hebben hoe ze met het platform moeten werken. Angst en terughoudendheid wegnemen, hoe doet u dat als u wilt overstappen?

Naar Office 365: hoe staat het er nu voor?

Mensen meekrijgen in verandering betekent dat u goed stil moet staan bij uw huidige situatie. In de meeste organisaties lopen migraties averij op, omdat ze te snel van start zijn gegaan zonder een goed beeld van hoe het bedrijf zijn processen nu heeft geregeld.

Door te kijken naar hoe er nu gewerkt wordt, komt u erachter welke zaken extra aandacht verdienen bij een migratie. Denk hierbij aan lokale installaties, procesmanagement, emailprogramma’s en de internetverbinding: staat alles klaar om te migreren naar Office 365?

Maak gebruik van je organisatie bij de overstap

Weerstand tegen de verandering wegnemen betekent ook aandacht voor uw werknemers. Zij moeten na de migratie met Office 365 werken. Stop daarom niet met uw migratieproces als de technologie werkt, maar betrek ook uw mensen erbij.

Het is onder meer verstandig mensen die gemakkelijk nieuwe technologie adopteren en er niet bang voor zijn van af het begin mee te nemen. Door ze een stem te geven zorgt u ervoor dat er voor uw overstap naar Office 365 een vliegwieleffect ontstaat.

Veilig werken in Office 365

Een ander vraagstuk waar u mee te maken krijgt is de vraag of in de cloud werken wel veilig kan. Office 365 is erop gericht om veilig te kunnen werken en de privacy van de gebruiker te waarborgen. Door zogenoemde personas te definiëren kan een organisatie bepalen wie waar toegang toe heeft. Ook met behulp van het implementeren van Mobile Device Management (MDM) wordt extra veiligheid ingebouwd in de online omgeving.

Webcast: aan de slag met Office 365

In deze webcast leert u meer over de overstap naar Office 365. In de sessie hoort u:

  • Welke voordelen overstappen naar Office 365 heeft
  • Hoe u de migratie het beste kunt inzetten
  • Welke valkuilen er zijn
  • Vragen van kijkers over de integratie met Citrix, compatibiliteit met iOS en databeveiliging van mobile devices

Bekijk de webcast en maak van de migratie een groot succes!

 

Bekijk Webcast