Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Office 365 implementeren op de basisschool

Met 18 scholen kennisdelen via Office 365

Leerkrachten enthousiasmeren om documenten te delen zodat ze vanuit verschillende locaties met elkaar kunnen samenwerken. Dit was wat ICT coördinator Era Wijsbek van Stichting OOG wilde bereiken. Stichting OOG bestaat uit 18 verschillende openbare basisscholen. Elke basisschool heeft zijn eigen specialiteit, accent en onderwijsconcept en een stichtingkantoor in de regio Noord Oost Brabant.

Office 365 implementeren
Voorheen werkte de stichting met SharePoint 2010, maar dit werd vooral gebruikt door stafleden. Leerkrachten vonden dit maar een gedoe. Het belangrijkste is dat de werknemers het zelf konden onderhouden. Daarom is er gekozen voor Office 365 in de cloud. Om draagvlak te creëren is er een multidisciplinaire werkgroep opgezet met ICT, IB, leerkrachten en directie.

De samenwerkingsvorm heeft de naam OOGopslag gekregen en is aan het einde van de zomervakantie live gegaan. Per school is een ambassadeur getraind zodat de omgeving ook echt gebruikt gaat worden. Dit is best spannend voor leerkrachten. Als hulpmiddel is er wel een routekaart gemaakt met tips en werkafspraken.

Lees in deze praktijkcase meer over de implementatie van Office 365 bij Stichting OOG. De praktijkcase gaat dieper in op de implementatie en geeft een aantal adviezen voor andere scholen die van plan zijn om Office 365 te implementeren.

 

Download de whitepaper
Download