Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Office 365 implementatie: 10 valkuilen

Voorkom deze veelgemaakte fouten en migreer soepel

Met office 365 kunnen organisaties beter samenwerken en communiceren. Hiermee kunnen teams efficiënter werken en zelfstandig opereren. Helaas trappen veel organisaties in de valkuil van ‘aanschaffen en aan de slag’. Maar een succesvolle Office 365-implementatie behelst meer dan dat. Zorg dat u deze 10 veelgemaakte fouten voorkomt.

Alle neuzen dezelfde kant op

Een goede voorbereiding en goed kennisniveau zijn onmisbaar om een organisatorisch succes te maken van Office 365. Want behalve dat medewerkers op een andere manier moeten gaan werken, liggen er ook veel uitdagingen voor het projectteam.

Learnings van 120 Office 365-implementaties

In dit whitepaper worden de 10 meest voorkomende fouten bij Office 365-implementaties beschreven, gebaseerd op praktijkvoorbeelden van 120 organisaties die gemigreerd zijn. Voorbeelden van valkuilen zijn:

  1. Te weinig inzicht in eigen infrastructuur
  2. Het project niet opdelen in hapklare brokken
  3. Vertraging vanwege onvoldoende kennis van Office 365

Bespaar tijd en geld met inzicht in eigen infrastructuur

Veel organisaties kampen met te weinig kennis en inzicht van de eigen IT-infrastructuur. Zonde, want door dit eerst goed in kaart te brengen kan het project efficiënter worden ingericht. En dat scheelt  tijd én geld.

Kleine stapjes

Ook lopen veel organisaties vast doordat zij alles in één keer willen migreren. Hierdoor duurt de voorbereiding te lang en medewerkers kunnen niet langzaamaan wennen aan de nieuwe werkwijze.

Bespaar tijd met kennis van Office 365

Een derde probleem is dat niet iedereen voldoende kennis heeft van alle mogelijkheden van Office 365. Omdat projectteamleden meedenken over de doelen en inrichting, is het belangrijk dat zij weten welke toepassingen deze werkomgeving te bieden heeft. In projectteams waarin deze kennis ontbreekt, moet het wiel opnieuw worden uitgevonden en heeft men moeite met het bepalen van gezamenlijke doelen.

Bereid uw organisatie voor op een soepele overstap

De whitepaper ’10 valkuilen bij de implementatie van Office 365’ beschrijft veelgemaakte beginnersfouten. Zorg dat uw organisatie hier niet onder hoeft te leiden! Download deze whitepaper en zet de eerste stap naar een soepele migratie.

 

Download de whitepaper
Download