Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Office 365 databescherming: ken jij de kwetsbaarheden?

Herken de zwakke plekken en pas je beleid aan

Veel zorginstellingen denken bij beveiliging en security in eerste instantie aan het grotere geheel. Ze gaan aan de slag met een basisbeveiliging met antivirussoftware en firewalls. Ze wanen zich hierdoor veilig en zijn zich van geen kwaad bewust. Maar zorginstellingen die werken met Office 365, en dat zijn er heel wat, doen er goed aan om verder te kijken dan deze basisbescherming bij het veiligstellen van hun Office 365 data. Waar zitten de kwetsbaarheden in de beveiliging van jouw Office 365 data en wat zijn de gevaren van onveilige Office 365 data? In deze whitepaper lees je 6 bekende zwakke plekken van Office 365 op het gebied van databeveiliging en gegevensbescherming en leer je hoe je deze kwetsbaarheden aanpakt.

Ervaringen van IT-managers met Office 365

Hoewel de meeste zorginstellingen dus echt wel werk maken van hun basisbeveiliging, zijn de Office 365 beveiligingsissues vaak onbekend. Voor veel Office 365 specialisten is dat een doorn in het oog. Osterman Research vroeg IT-managers naar hun ervaringen met Office 365. Al snel bleek dat er zes kwetsbaarheden en zwakke plekken zijn die veel managers hoofdpijn bezorgen. Welke dat zijn lees je in detail na in deze whitepaper; wij zetten alvast drie veelgehoorde problemen op een rij:

  • 80 % benoemt het monitoren en blokkeren van gecompromitteerde accounts
  • 71 % ziet audit, beheer en controle van geprivilegieerde toegang tot Office 365 als een zwakke plek
  • 57 % beschrijft de mogelijkheid om het beveiligingsbeleid voor alle communicatiekanalen, binnen Office 365 én op andere platforms centraal te beheren

Tijd om de gaten te dichten in jouw Office 365 databeveiliging

Heb jij voldoende nagedacht over extra beveiliging van jouw Office 365 data? Of vertrouw jij net zoals zoveel zorginstellingen op jouw basisbeveiliging? Lees hier de 6 kwetsbaarheden van databeveiliging in Office 365 en vermijd een potentiële dataramp!