Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Office 2019 komt eraan!

Microsoft heeft Office 2019 officieel uitgebracht voor Windows en Mac. De nieuwe versies van onder meer Word en PowerPoint bevatten features die eerder ook al in Office 365 te vinden waren.

Het kantoorpakket met onder andere Word, Excel, PowerPoint en Outlook is vanaf dinsdag te koop voor Windows 10. Oudere versies van Windows worden niet ondersteund. De software vervangt Office 2016.

Bij de Windows-variant van Office 2019 zijn ook de programma’s Access, Project, Publisher en Visio beschikbaar.

De applicaties hebben nieuwe features, zoals een donkere modus, spraakherkenning en een functie die tekst voorleest. In Excel is het ook mogelijk tijdlijnen te maken en in Outlook zit nu de Focused Inbox, waarin alleen belangrijke berichten worden getoond, en ondersteuning voor mentions.

Met licentie kan Office 2019 direct gekocht worden. Microsoft richt zich de laatste jaren vooral op Office 365, de online variant van het kantoorpakket. Toch wil het bedrijf Office nog aanbieden voor bedrijven die “nog niet klaar zijn voor de stap naar de cloud”.

Wie al een licentie op Office heeft kan Office 2019 direct kopen. Voor andere kopers wordt de software de komende weken beschikbaar.

Met het uitbrengen van Office 2019 stopt Microsoft met nieuwe features voor Office 2016. Wel krijgt die software nog veiligheidsupdates.