Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Nieuwe werkplekken inrichten: zo kan het niet mislukken

Nieuwe zorgwerkplekken? Zorg voor een soepele overstap

Nieuwe werkplekken inrichten is een complex proces. Tot de acceptatiefase gaat het goed en de nieuwe VDI-infrastructuur is gebouwd. De eerste testen zijn begonnen. Het is niet ongebruikelijk dat er na de implementatie nog de nodige klachten en vragen zijn van gebruikers die problemen hebben met bepaalde software. Toch hoeft een probleemloze implementatie helemaal geen probleem te zijn. Hoe pakt u dat aan?

Nieuwe werkplekken inrichten vergt voorbereiding

De implementatie van nieuwe werkplekken is niet zomaar iets wat je een-twee-drie doet. Het ontwerpen van een nieuwe werkplek heeft nu eenmaal veel voeten in aarde én bovendien is de impact van de implementatie op de gebruikersorganisatie groot. Bij de meeste projecten zit precies daar de bottleneck! En laten we eerlijk zijn: eindgebruikers die werkzaam zijn in de zorgsector zijn al helemaal geen standaard gebruikers.

Elke zorgspecialist heeft zijn eigen ICT behoeften

Zij zijn niet over één kam te scheren. Het zijn verpleegkundigen die werken met Computers on Wheels (COWS), het zijn artsen die van spreekkamer tot behandelkamer werken, het zijn chirurgen die in de operatiekamer techniek ondersteunend laten zijn aan de behandeling en het zijn laboranten en studenten die werken met onderzoeks- en onderwijstoepassingen, zodat de kwaliteit van zorg op een vooruitstrevend niveau blijft. Allen hebben hun eigen eisen en wensen en allen hebben een eigen, specifieke werkplek nodig die hen optimaal ondersteunt bij hun werkzaamheden.

Houd de zorgmedewerkers tevreden

De gebruikerstevredenheid is ongelooflijk belangrijk bij de vernieuwing van de werkplek. Hoe u dat het beste aanpakt, leest u in de paper ‘De werkplekimplementatie die niet kan mislukken’. Aan de hand van onder meer een overzicht van de verschillende werkpleksituaties en een duidelijk stappenplan wordt u meegenomen in het proces van de vernieuwing van de werkplek. Download deze paper hier direct.