Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Nieuwe tools? Persona’s helpen bij de introductie

Zorgprofessionals sneller aan de slag met nieuwe IT

Zorgprofessionals hebben behoorlijk wat op hun bord. Als zorginstelling wil je dus absoluut vermijden dat bij het uitrollen van nieuwe systemen, medewerkers het alleen maar drukker krijgen met het uitzoeken hoe alles werkt. Een zorginstelling investeert een behoorlijk bedrag in de nieuwe systemen, het is dus zonde als deze niet perfect aansluiten op de behoeften van medewerkers. Deze whitepaper toont je aan de hand van een checklist en praktische voorbeelden hoe het opstellen van persona’s jou kan helpen bij de adoptie van nieuwe systemen.

Wie doet wat?

Wat is precies een persona? Het is een fictief persoon die een groep mensen uit de zorginstelling vertegenwoordigen. Deze mensen binnen de organisatie werken grotendeels op dezelfde manier met de systemen. Dit wil dus niet zeggen dat deze mensen dezelfde functie vervullen, maar ze gebruiken de systemen wel op dezelfde manier. Bij het opstellen van persona’s zal je erachter komen dat mensen zonder overlap in werkzaamheden toch vaak tegen dezelfde problemen aanlopen.

Schat aan informatie

Alle informatie die je verzamelt bij het opstellen van persona’s is niet alleen handig bij het introduceren van nieuwe software. Het helpt zorginstellingen ook bij onder andere:

  • Het aanscherpen van procedures
  • Het achterhalen van wensen en behoeften
  • Het bepalen van IT-middelen
  • En zoveel meer…

Download de checklist hier

Wat is nu precies de toegevoegde waarde van deze persona’s? Hoe pak je dit praktisch aan? Deze whitepaper zet je met een aantal tips, voorbeelden en een handige checklist op het goede spoor!

 

Download de whitepaper

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wortell

Wij maken organisaties klaar voor de uitdagingen van de toekomst. Zodat zij gemakkelijker hun werk kunnen doen. Overal, altijd en op elk apparaat.

Lees verder

 

Bezoek de website