Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Nieuwe mogelijkheden in ongestructureerde data en informatie door middel van Blockchain.

De Albert Heijn heeft een applicatie ontwikkeld die door het gebruik van blockchain-technologie inzichtelijk maakt waar producten vandaan komen. De supermarkt doet dit door combinaties te maken tussen blockchain-technologie en QR-codes.

Klanten scannen een code, waarmee men op een website terecht komt. Hier is alle informatie over het desbetreffende product te vinden. Bijvoorbeeld wanneer en waar sinaasappels zijn geplukt en wanneer ze zijn geperst. Dit is mogelijk dankzij de blockchain. Hierin zetten alle deelnemers hun eigen informatie, zoals de oogstperiode en de tijd van laden en lossen. Iedereen krijgt vervolgens een digitaal kopie. Het is dus niet mogelijk om met de data te knoeien en er zullen minder dingen fout gaan. En dat heeft veel voordelen.

“Het is zeker sneller traceerbaar. Mocht er iets mis gaan weten we precies waar alles vandaan komt, hoe het bewerkt is, op dag en uur is het nauwkeurig. – Alexander Assouw (Bottlelaar Refresco)

Een win-win situatie dus voor de consument en de voedselveiligheid.
Bekijk het volledige videofragment op rtlnieuws.nl

Op 28 november vindt de 3e editie van het congres Return on Information plaats in het Hart van Holland in Nijkerk. Ook dit jaar beloofd het congres weer een inspirerende dag te worden met lezingen van o.a. Ernst & Young, Verdonck Klooster & Associates, ING en de Efteling.

Tijdens het Return on Information congres weet Martijn Bolt (blockchain implementation specialis) haarfijn de waarde van blockchain toepassingen met betrekking tot big data en ongestructureeerde datasets uit te leggen. Zo kunnen toepassingen op het gebied van fraudepreventie, compliance, eigendomsoverdracht en het kosteneffectief monetariseren van data op uiterst fijnmazig niveau voor het eerst betekenisvol worden onderzocht. Benieuwd naar zijn bevindingen? Meld u hier aan en woon zijn lezing bij!

 

Bron: rtlnieuws.nl