Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Nieuwe manier van werken vereist nieuwe werkplek

Transformeer traditionele werkplekken in digitale workspaces

Medewerkers zijn tegenwoordig niet meer gebonden aan vaste werkplekken. Met de komst van de cloud werd het nieuwe werken met open armen ontvangen en profiteren steeds meer mensen van de flexibiliteit en vrijheid die dit biedt. Als organisatie betekent dit de traditionele werkplek loslaten en concentreren op het inrichten van een toekomstbestendige werkomgeving, de digitale workspace. Welke ontwikkelingen drijven deze veranderingen, wat is de impact en hoe ziet de ideale werkomgeving er nu uit?

Catalysator voor transformatie

Dankzij cloud-innovaties en mobiele devices zijn we altijd en overal connected. Zakendoen met partners aan de andere kant van de wereld is makkelijker dan ooit. Voor organisaties is het dus cruciaal om de traditionele werkuren en controle los te laten en medewerkers tegemoet te komen in hun wensen voor tijd-, device- en plaatsonafhankelijk werken. Welke andere factoren versterken deze verandering?

  • Nieuwe werkcultuur: vrijheid in het kiezen van werktijden en locaties, meer samenwerkingen binnen het bedrijfsleven.
  • Nieuw werk: Productiewerk valt weg door automatisering of verplaatst zich naar lagelonenlanden. We evolueren naar een kenniseconomie waar hiërarchie en controle moet plaatsmaken voor agile werken en resultaatgericht management.
  • Nieuwe generatie: Rond 2020 verwachten we dat 45% van de beroepsbevolking bestaat uit mobiele kenniswerkers, ook wel netwerkers genoemd. Zij zien een baan als een project, vinden salaris minder belangrijk en vinden vooral een zakelijk en persoonlijke klik met een werkgever belangrijk. Ze willen de vrijheid om op hun eigen manier te werken, en dat zal dus gevolgen hebben voor onze werkplek.

Op weg naar de digitale workspace

Benieuwd naar de concrete consequenties voor jouw organisatie? Wil jij aan de slag met de transformatie van de traditionele werkplek naar digital workspace? Download deze praktische whitepaper en ontdek hoe jij de eerste stappen zet richting de toekomst.