Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Niet weer nieuwe software….

Geef het gebruik van Office 365 een boost

Na lang wikken en wegen heeft jouw organisatie beslist: we gaan aan de slag met Office 365. Na een aantal gesprekken met leveranciers, wat opzoekwerk op het internet en enkele demo’s ben jij inmiddels helemaal gewonnen voor een nieuwe manier van werken. Je staat te popelen om jouw medewerkers mee te nemen in de mogelijkheden en dan… hoor je een hoop gemopper. Waarom moeten we anders gaan werken? Al die nieuwe applicaties, dat is toch lastig? Niet bepaalt de reactie waar je op hoopte. Maar het kan ook anders, en dat lees je hier!

Een goed begin is het halve werk

Wat zeker niet werkt is de IT-afdeling groen licht geven voor de implementatie van de nieuwe software en dan kijken wat er gebeurt. Starten met Office 365 heeft een behoorlijke impact op de manier van werken binnen de organisatie, dat regel je dus niet even snel tussendoor. Zorg voor een goede voorbereiding, planning en uitvoering aan de hand van een adoptiestrategie. Doe je dat niet, dan is de kans groot dat jouw implementatie op een sisser uitloopt.

De 3 A’s van de adoptiestrategie

Het implementeren van Office 365 is vooral een veranderproces. Zorg ervoor dat mensen begrijpen waarom een andere manier van werken nodig is en welke voordelen er voor hen te behalen zijn. De AAA-adoptiestrategie helpt je bij het uitrollen van jouw nieuwe software en verhoogt het gebruik van de nieuwe tools bij je werknemers. Deze adoptiestrategie bestaat uit volgende 3 stappen:

  1. Awareness: inspireer medewerkers, zorg voor begrip en bewustwording
  2. Activate: tijd voor actie, laat medewerkers in pilots zelf ervaren hoe het is
  3. Adoption: omarm de nieuwe manier van werken en zet dit om in de praktijk

Verhoog het gebruik van Office 365 in jouw organisatie

Wil jij het gebruik van Office 365 verhogen? Of sta je aan de vooravond van een nieuwe manier van werken? Vat de koe bij de horens, download deze praktische whitepaper en laat de AAA-strategie jou helpen om het beste uit jouw werknemers te halen!

 

Download de whitepaper
Download