Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Next-generation Identity & Access Management in 4 stappen

Building a next-generation identity and access management program

Identity en access management (IAM) speelt een sleutelrol bij het beveiligen van data van de organisatie. Het legt namelijk het fundament voor het bepalen van wie, waar, met welke bedoeling toegang heeft en voor hoelang. De noodzaak voor een goede bescherming van data en de uitdagingen die hierbij komen kijken zijn groter en complexer dan ooit tevoren.

Identity en access management oplossingen moeten vandaag de dag meer doen dan alleen ‘de goeden’ binnen laten en ‘de slechten’ buiten houden. Dit komt onder meer doordat cybercriminelen niet meer naar een organisatie kijken als een op zichzelf staand iets. In plaats daarvan zien zij een organisatie als een collectie van individuen. Deze individuen hebben zelf ook netwerken of online relaties, die allemaal een hoeveelheid aan persoonlijke data bevatten. En ook die data kan door kwaadwillende tegen de organisatie worden ingezet.

4 belangrijke stappen
Het is dus wel duidelijk dat het complete risicolandschap, inclusief identity & access management, veel complexer is geworden de laatste jaren. Om een succes te maken van het identity & access management programma zijn er vier belangrijke stappen te zetten, namelijk:

  1. Mobile, cloud en social interactie veiligstellen;
  2. Identity intelligence in het proces integreren;
  3. Leef compliance mandaten na met identity & access governance;
  4. Onderneem nu actie!

Download de whitepaper
Download geheel vrijblijvend de whitepaper “Building a next-generation identity and access management program” en lees meer over de 4 stappen die genomen moeten worden om een succesvol identity & access management programma op te zetten.

 

Download de whitepaper
Download