Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Nederland is wereldwijd hét icoon voor werken op afstand met Microsoft Teams

Nederland loopt voorop in het gebruik van Microsoft Teams. Dat is gebaseerd op cijfers van actieve gebruikers en op basis van de manier waarop de Nederlander werkt en op afstand werkt. In juli werd duidelijk dat een Nederlandse Microsoft Partner Wereldwijd Microsoft Partner of the Year is geworden voor Teamwork (Microsoft Teams). In dit artikel onderbouwen we dit op basis van gesprekken met Bart van der Knaap, Koen van den Biggelaar en René van Haaster, van Microsoft Nederland hoe Nederland voorop loopt.

René van Haaster René van Haaster, Director Enterprise Solutions, Microsoft: ‘Gefeliciteerd Rapid Circle met de ‘Worldwide Partner of the Year award’. Dit is een mooie bevestiging van hoe Nederland voorop loopt met samenwerken, werken op afstand en zorg op afstand, op basis van Microsoft Teams. Wat mij betreft is ‘Nederland wereldwijd het icoon voor Microsoft Teams’.’
Dat Nederland al langer gewend is aan thuiswerken wordt in deze tijd duidelijk. In dit artikel van BBC wordt gesteld dat in Nederland veel meer mensen al thuis werkten voordat de pandemie startte. Dit komt volgens de schrijver ‘doordat er veel vertrouwen in de werknemer is’. In Nederland werkte in 2019 14,1% van de werkende bevolking al thuis, tegen 5,4% gemiddeld in Europa en met een straatlengte voorop op het tweede land (Oostenrijk, 9,9%).
 
Bart van der Knaap Bart van der Knaap, Director SMC Markets & Partner Channel, Microsoft: “Wereldwijd, en ook specifiek in Nederland, zien we de afgelopen maanden een sterke toename in digitaal samenwerken met behulp van Microsoft Teams. Rapid Circle heeft tijdens deze periode van versnelde digitalisering een belangrijke rol gespeeld bij het realiseren van klantsucces.” In Nederland hebben we veel gebruikersscenario’s gezien die niet in alle landen zo snel zijn uitgerold, op gebied van thuiswerken en samenwerken, maar ook bijvoorbeeld in de zorg met virtuele patient consults en virtuele behandelingen. Een andere mooie statistiek als beeldvorming voor de manier waarop de Nederlander al verder is in hoe je virtueel vergadert is dat ‘De Nederlander’ samen met mensen uit Noorwegen het hoogste cijfers hebben voor videovergaderen. Zij zetten video het meest aan tijdens virtuele meetings (60%).

 

Ook in de zorg heeft Nederland megastappen gezet. Meer dan de helft van alle grote ziekenhuizen zijn gestart met Microsoft Teams. Rapid Circle maakt voor sommigen ook virtuele arts-patient afspraken mogelijk. Ook in de GGZ worden mooie stappen gemaakt. Rapid Circle hielp Arkin, een grote GGZ instelling in Amsterdam met diverse oplossingen in Teams. Michiel Kooper, CIO van Arkin: “Bedankt Rapid Circle, voor jullie ondersteuning bij onze digitalisering de afgelopen 6 jaar. Mooi om te zien hoe zeer we hiervan profiteerden tijdens de lockdown, toen wij heel snel konden overstappen op virtuele behandelingen op basis van Microsoft Teams.”

Wij denken dat de zorg duurzaam zal veranderen. Madelein van Woerkom van Arkin: “De toekomst van zorg is bij ons al veranderd”.

Wij zijn als Rapid Circle erg blij en vereerd met de wereldwijde award, maar we vinden dat we als Nederlanders vooral trots mogen zijn met waar we samen staan. We laten zien dat we vooruit willen, willen veranderen en dat we kúnnen veranderen. Wat Bart, Koen en René verder over Rapid Circle willen delen:

Koen van den Biggelaar 

Koen: “Rapid Circle is een partner die meedenkt, inspireert en richting geeft. Rapid Circle heeft innovaties gerealiseerd bij Arkin en andere klanten, van ziekenhuizen tot universiteiten, van zorgorganisaties tot manufacturing in Nederland. Ik wil Rapid Circle bedanken voor de mooie innovaties en voor de impact die zij maken op de Nederlandse markt.” “Gefeliciteerd Rapid Circle met de wereldwijde award. Een zéér verdiende erkenning en ik ben erg trots op het feit dat een Nederlandse partner deze zeer prestigieuze prijs heeft gewonnen. Dit is een mooi voorbeeld van ‘Nederland als wereldwijd icoon voor succes met Microsoft Teams’.”

Bart: “Hierbij wil ik Rapid Circle bedanken voor deze bijdrage en voor de toewijding aan innovatie op basis van Microsoft 365 en Azure. We zien Rapid Circle als een toonaangevende partner met een innovatieve insteek. Rapid Circle loopt voorop met oplossingen die waarde levert voor onze klanten. We kijken uit naar de komende jaren waarin we onze samenwerking verder zullen uitbouwen.”

René: “Een van de belangrijkste partners die tijdens de pandemie onze klanten vooruit hebben geholpen is Rapid Circle. We kennen Rapid Circle als een partner die altijd voorop loopt rondom cloud werkplek en klanten vooruit helpt met vernieuwingen die bijdragen aan hun digitale transformatie. En speciaal bedankt voor de inspanningen om tijdens de pandemie vele organisaties in staat te stellen om snel op afstand te werken en in de zorg scenario’s als virtuele consults en behandelingen mogelijk te maken.”

Dank je wel René, Bart en Koen. Rapid Circle gaat komende tijd verder met het helpen van innoveren van de manier waarop we in Nederland werken, leren en zorg verlenen.

 team